На ремонт траси на Івано-Франківськ необхідно орієнтовно 800-900 млн грн \ фото oda.zt.gov.ua

На Тернопільщині дорожники цьогоріч планують відремонтувати дороги на Рівненщину та до Івано-Франківська.

Читайте такожЦього року розпочнеться будівництво нової об’їздної Тернополя

Як повідомив УНІАН начальник Служби автомобільних доріг в Тернопільській області Богдан Юлик, на трасі М-19 завершилося відремонтувати 20 км (38 км оновили минулого року), трасу на південь ремонтуватимуть повністю.

Відео дня

Юлик підкреслив, що напрямок з півночі на південь Тернопільщини є стратегічним, адже дозволить водіям без втрати комфорту добиратися в Карпати, економлячи при цьому 100 км, якщо вони не їхатимуть за звичкою Львівською областю.

«Тернопільщина відома Почаївською лаврою та Марійським духовним центром в Зарваниці. Ми ведемо мову про те, що туристи, які в’їжджатимуть в область з півночі дорогою М-19, одразу зможуть дістатися в Почаїв, потім комфортно доїдуть до Тернополя, полюбуються озером та краєвидами. Після цього – Зарваниця, і можна їхати далі на відпочинок в Карпати. Адже дорога через Тернопільську область коротша орієнтовно на 100 км», – каже Юлик.

За його даними, на ремонт траси на Івано-Франківськ необхідно орієнтовно 800-900 млн грн. Кошти наразі ще не виділені, дорожники очікують відповідної постанови Кабміну.

Крім того, інвестиційний проект щодо ремонту доріг до духовних святинь Тернопільщини отримав позитивний висновок міжвідомчої комісії при міністерстві економіки. Тож даний напрямок також може фінансуватися і за рахунок коштів, які виділяють на інвестиційні проекти.

«Обидва окреслені напрямки – на північ та на південь – плануємо завершити цього року. Тоді окрім сполучення з Львівською і Хмельницькою областями, яке ми вже маємо, дадуться якісні дороги до Рівненської та Івано-Франківської областей. Завдяки цьому отримаємо можливість для туристичного розвитку Тернопільщини», – зазначив Юлик.