Голова ТОДА Степан Барна / Фото прес-служби ТОДА

В модернізацію Тернопільської обласної школи мистецтв, яку цього річ перевели в інше приміщення через непристосованість попереднього для навчання, у 2019 році вкладуть 3 млн грн.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, відповідну суму заклали в обласному бюджеті на 2019-рік, прийнятому учора на сесії облради.

За словами голови ТОДА Степана Барни, планується ще залучити у навчальний заклад кошти із Державного фонду регіонального розвитку на реконструкцію майстерні, яка знаходиться на території школи.

Відео дня

«Важливо, що ми ставимо перед собою питання не ліквідації школи мистецтв, а впорядкування її стану, щоб зробити  її набагато кращою, ніж вона була раніше. І протягом останнього часу там уже придбали комп’ютерний клас, дві мультимедійні дошки, музичне обладнання, а це близько 2 млн грн. Такого ця школа не бачила ніколи», – наголосив Барна. 

Він додав, що в бюджеті області загалом передбачені кошти на реалізацію багатьох соціальних ініціатив, спрямованих на вирішення проблематики Тернополя. Ще 3 млн грн. депутати заклали на будівництво комплексу Чортківської офензиви до 100-річчя цієї події.

«Я дякую усім, хто підтримав це рішення. Впевнений, що разом ми виробимо ключові напрямки і засади реалізації нашої регіональної політики», – сказав Барна.  

Принагідно він відзначив, що наступинй рік обіцяє бути плідним в розвитку інфраструктури доріг.

«Щонайменше 2 млрд грн спрямується з державного бюджету на дороги державного значення та 393 млн грн на місцеві дороги. Також ми поставили собі за мету реалізувати проект сільської медицини, на яку спрямували майже 220 млн грн, що дасть можливість збудувати 19 амбулаторій, закупити 130 автомобілів для сімейних лікарів, забезпечити переоснащення 170 амбулаторій обладнанням», – поінформував керівник області.