Пасажири можуть брати на борт літака тільки одну запальничку / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Для курців авіапереліт завжди є справжнім кошмаром, оскільки діставати цигарку не можна ні під час польоту, ні в більшості приміщень аеропорту. Крім того, як правило, діють певні обмеження на провезення предметів, пов'язаних із курінням.

Чи не найбільше пасажирів, які палять, хвилює питання, чи можна проносити запальничку на борт літака в кишені, ручній поклажі та багажі, оскільки щодо легкозаймистих предметів у цивільній авіації діють особливо суворі вимоги. Відповідь на це запитання можна знайти в правилах безпеки більшості аеропортів світу і вона, як правило, однакова для всіх.

Так, згідно з правилами провезення багажу, затвердженими урядом Великої Британії, кожному пасажиру дозволяється взяти на борт тільки одну запальничку. Її слід покласти в пластиковий пакет, що закривається (наприклад, для рідин), який необхідно тримати при собі на видному місці протягом усього польоту.

Відео дня

При цьому після проходження перевірки на безпеку запальничку не можна ховати в ручну поклажу. Також запальничку не можна провозити в зареєстрованому багажі, який здається на стійці реєстрації і відправляється в багажне відділення.

Чи можна проносити запальничку на борт літака: правила авіабезпеки

Крім того, на борт літака заборонено проносити заправки для запальничок і будь-які інші рідини, пов'язані з курінням. Сірники також заборонені для провезення в літаку.

А ось сигарети і тютюн на борт літака можна брати вільно, зрозуміло, в обсягах, дозволених митними правилами тієї чи іншої країни.

Як повідомляв УНІАН, раніше туристів попередили, що далеко не всі продукти харчування можна проносити в ручній поклажі через сканери безпеки в аеропорту.

При цьому до частини популярних перекусів співробітники служби безпеки ставляться як до рідин, тому й провозити їх потрібно відповідним чином.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.