Туристи мають бути уважними при виборі місця для зупиинки / фото ua.depositphotos.com

Хостели – це не тільки дешевший варіант розміщення під час подорожей, але й можливість поспілкуватися з іншими туристами, часто із зовсім різних країн. Це додає барв вашим враженням від мандрівки, але також може стати причиною зіпсованої відпустки, якщо ви неуважно ознайомилися з правилами розміщення в хостелі.

Саме так сталося на грецькому острові Корфу з туристом, що винайняв одну кімнату у великій квартирі, де власник здавав в оренду ще кілька кімнат.

Мандрівник забронював свою кімнату заздалегідь через популярний сервіс Airbnb, який надає користувачам багато інформації про кожне оголошення. Туристи можуть перевірити, чи є у закладі басейн, або ознайомитися з правилами внутрішнього розпорядку.

Відео дня

"Я забронював номер у спільній квартирі прямо в центрі Старого міста Корфу. У квартирі було чотири спальні, гості користувалися спільною ванною кімнатою та кухнею. Коли ми приїхали, кімната виглядала добре, була чистою, а квартира виглядала так, як на фотографіях у списку", – згадує турист.

Проте цю ідилію зіпсувала одна дрібниця, якій він не надав значення. В оголошенні було сказано, що гостям дозволено палити.

"Я зупинявся в місцях, де гостям дозволяється палити на балконі, але я наївно думав, що власники не дозволять людям палити в приміщенні, особливо в спільній квартирі. Цього не сталося, і нам довелося майже весь час проводити поза квартирою, оскільки запах був настільки проникливим", – згадує турист.

Оскільки правила цього хостелу дозволяли гостям палити, максимум, на що міг розраховувати автор історії – це попросити сусідів хоча б відчинити вікно.

"‌Я б рекомендував перевірити умови розміщення, щоб побачити правила щодо паління, оскільки це може вплинути на ваше перебування, особливо якщо ви подорожуєте сім’єю з дітьми", – зазначає турист.

Останні туристичні історії

Як писав УНІАН, в Італії двох туристів розлютила платна послуга в кафе. Мандрівники розповіли, як власниця кафе стягнула з них гроші за те, що в інших кафе по всьому світу роблять безкоштовно і з посмішкою.

А в Іспанії влада популярного курортного містечка взялася штрафувати туристів на шалені гроші за стрибки в море з пірса. Як з’ясувалося, чиновники діяли не із жадібності, а керуючись турботою про самих відпочивальників.

Вас також можуть зацікавити новини: