До поїздки в Японію слід готуватися краще, ніж до відвідування будь-якої іншої розвиненої країни.
Японія – один з найцікавіших напрямків для туризму, зважаючи на її дуже самобутню культуру, зокрема і гастрономічні традиції. Не дивно, що протягом останніх років країна переживає справжній туристичний бум. Однак через цю несхожість Японії на інші економічно розвинені країни, туристи часто припускають певних помилок при її відвідуванні.
Журналіст Ной Шейдлоуер у статті для Business Insider розповів про свої 6 прикрих помилок під час перебування в цій чудовій країні.
"Мені дуже сподобалася моя поїздка, оскільки я зміг дослідити більшу частину Токіо, район навколо гори Фудзі та легкодоступні міста, такі як Йокогама та Камакура. Однак, шкода, що я не зробив шість речей по-іншому під час своєї подорожі", – зізнався журналіст.
Хоча друзі Ноя, які раніше бували в Японії, попереджали про те, що в багатьох місцях можна розплатитися виключно готівкою, він проігнорував це. Журналіст вирішив, що зможе зняти готівку у банкоматі вже після заселення в готель.
Однак виявилося, що навіть доїхати до готеля без готівки вкрай складно. Придбати банальний квиток на метро виявилося непростим завданням, коли ти не маєш готівки, а тільки банківські картки.
Зрештою мандрівник був змушений винайняти таксі за 30 доларів, хоча поїздка на громадському транспорті коштувала б йому усього 5 доларів.
"Озираючись назад, я розумію, що мав би просто обміняти свої долари на єни в аеропорту", – зізнався Ной.
Японія – зовсім недешева країна навіть для небідного американського журналіста. Тож Ной вирішив бути трохи економним у своїй подорожі.
Бюджетні кафе в Японії подають дуже смачні страви за ціною від 5 до 15 доларів. І саме тому мандрівник ігнорував дорожчі страви, бо вважав їх "шахрайством" для туристів, яке не варте уваги.
Ной вирішив не куштувати дорогі тонкацу (свинина у фритюрі), дорогі суші та вагю (преміальна японська яловичина), хоча вони коштували б середньостатистичну вечерю в нью-йоркському ресторані.
"Через обмежений гаманець я втратив можливість скуштувати свіжі місцеві страви, які сподівався спробувати роками", – зізнався Ной у статті.
Ту саму помилку він зробив із деякими місцями, які вирішив не відвідувати саме черз економію.
Ной зізнався, що зробив "помилку новачка", взявши в подорож забагато речей і не залишивши у валізах достатньо місця для сувенірів з Японії.
Через це він був змушений купувати у подарунок близьким та друзям лише листівки та всілякі дрібнички.
"Мене досі дратує, що я не купив спеціальну місцеву футболку з гори Фудзі, яка коштувала б лише 15 доларів. Я ледве застібнув валізу дорогою додому, і мені довелося покладатися на друга, щоб той запхав деякі з моїх покупок до його сумки", – розповів журналіст.
Автор публікації вирішив обмежити своє перебування в Японії лише столичним регіоном Токіо, не наважившись з’їздити до Осаки чи Кіото, які йому порадили друзі.
"Як мінімум, я радий, що мені вдалося відвідати передмістя Токіо та гору Фудзі, що задовольнило моє бажання покинути міське ядро", – написав він.
Токіо велике місто, і кожен його район чимось цікавий. Ной оглянув лише невелику частину міста, і потім був змушений жалкувати про це.
"Перші сім ночей я провів у готелі апарт-класу, а останню ніч – у набагато кращому традиційному готелі. Озираючись назад, було б непогано витратитися на ще кращий готель з більшою кількістю зручностей, таких як сауна чи тренажерний зал, або навіть орендувати житло за містом для більшої різноманітності. Також було б гарним досвідом спробувати капсульний готель, популярний варіант розміщення в капсульному стилі в Японії", – згадує мандрівник.
Ной розумів, що в Японії стикатиметься з певними культурними відмінностями, але деякі речі відверто збивали його з пантелику. Озираючись назад, він усвідомив, що в деяких ситуаціях порушував традиційні для Японії норми ввічливості.
Наприклад, журналіст запізно дізнався, що розмовляти по телефону або з іншими людьми в поїздах та інших громадських місцях не схвалюється. Також в Японії вважається неввічливим їсти та пити в у громадських місцях, наприклад, на платформі метро.
Здивуванням для Ноя стала відсутність офіціантів у більшості кафе і ресторанів і необхідність замовляти їжу через спеціальний автомат чи монітор.
"Тиша була, в деякому сенсі, оглушливою. Шкода, що я не підготувався до цього краще – хоча б вивчивши кілька основних японських фраз", – додав мандрівник.
Як писав УНІАН, Японія, яка останніми роками потерпає від надмірного туризму, запускає ініціативу для більш рівномірного розподілу мандрівників країною та зменшення навантаження на популярні міста, зокрема Токіо і Кіото. Тепер туристам із Великої Британії та Європі пропонують до двох безкоштовних внутрішніх авіаперельотів у межах Японії за умови бронювання міжнародного рейсу економ-класу.
Також ми розповідали, як американська туристка нарвалася на штраф у Японії, коли вирішила з’їсти морозиво на тротуарі. Місцеві, обурені такою поведінкою, викликали поліцію.