Фото: all.accor.com

Україною — з українським: 5 місцевих брендів для подорожей цього літа

11:52, 22.07.2020
6 хв. Туризм

Цього року закриті кордони подарували українцям багато можливостей: щонайменше, дослідити вздовж і впоперек свою країну. Нарешті побувати в клеванському Тунелі кохання чи побачити на власні очі мальовничі Станіславські кручі, які можна легко сплутати з краєвидами Португалії. Словом, саме час збирати валізи й вирушати в подорож Україною. Пропонуємо влаштувати експеримент і взяти у подорож усе необхідне від українських виробників.

Вирушайте досліджувати Україну з українським і підтримайте локальний малий та середній бізнес. Адже під час кризи постраждала не лише туристична галузь: місцеві виробники втратили до 50% прибутку і були змушені звільнити до третини робітників. 

У цій статті ми розповімо про 5 місцевих брендів, які стануть вам у пригоді в подорожі. 

Бренди беруть участь у проєкті #великімалі від ROZETKA. Разом з УНІАН проєкт познайомить вас із малими та середніми українськими виробниками, що створюють якісний конкурентний продукт. А отже ви зможете підтримати українське та допомогти місцевим бізнесам пережити кризу.

Відео дня

Захистити шкіру від сонця: натуральна косметика «ЯКА» для всієї родини 

Усюди, де б ви не подорожували, знадобиться косметика для обличчя й тіла, що підходить саме вам. Особливо під час поїздок до моря, адже у південному кліматі сонце сильніше впливає на шкіру, тому вона потребує особливого догляду. 

Фото: Дан Балашов

Не поспішайте  класти у валізу дорогу косметику закордонних виробників. В Україні вже 15 років існує якісна альтернатива відомим брендам — «ЯКА».

«ЯКА» починали у 2005 році з аптекарського мила — тоді про натуральну косметику майже ніхто не чув. Сьогодні компанія виробляє понад 160 засобів догляду за шкірою винятково з природних складників. У «ЯКА» є навіть власне поле, де вирощують льон, пшеницю й овес.

Фото: Дан Балашов

У подорожі півднем України вам точно знадобляться засоби для засмаги. В лінійці «ЯКА» є захисний крем для дуже чутливої шкіри з SPF 50, флюїд після засмаги або пінка для шкіри, що зазнала опіків. Косметика не лише натуральна, а й доступна: ціна сонцезахисних засобів — 95 – 145 грн.

Зверніть увагу на нову розробку бренду — першу в Україні лінійку кліматичної косметики. Засоби розроблені відповідно до природних умов, у яких проживає людина: в горах, біля моря чи в степовій зоні. Кліматична серія «ЯКА» розроблена саме для південної частини України. Вона тільки-но з’явилася в продажу, тому у вас є всі шанси спробувати її першими.

Щоб діти не нудилися в дорозі: книжки «Абрикос» і пазли DoDo Toys

Під час далекої подорожі багатьох батьків турбує одне питання: чим зайняти дітей у дорозі? Якщо це про вас, придивіться до українських виробників, які вміють зацікавити своєю продукцією не гірше за мультики.

Фото: Дмитро Ольховик

«Абрикос» — молоде дніпровське видавництво, яке адаптує світові новинки для дітей українською та російською мовами. Спеціалізуються на віммельбухах — книжках, що складаються лише з картинок. Їх можна роздивлятися нескінченно, знаходячи нових героїв та вигадуючи історії з ними. Віммельбухи допомагають дітям швидше розвиватися, тому їх часто використовують у приватних дитсадочках. 

Якщо вашій дитині від 8 до 13 років, спробуйте відірвати її від гаджета за допомогою новинок видавництва «Абрикос». Нещодавно вони випустили інтерактивний детектив-квест «Крадіжка у Нью-Йорку». Це не просто книжка, а ціла гра, що захопить підлітка не на одну годину й перетворить його на маленького Шерлока Холмса. 

Фото: Дмитро Ольховик

Вартість книжок коливається у межах 150 – 300 грн, що вдвічі дешевше від закордонних віммельбухів та інтерактивних книг.

DoDo Toys — харківський бренд розвивальних пазлів та ігор для дітей від 1,5 до 8 років. Мета виробника — щоб кожна українська родина могла розвивати свою дитину якісними та доступними іграми. 

DoDo Toys використовують у виробництві лише голландський картон, стійкий до активного використання дітьми. Термін експлуатації нескінченний, і це не просто слова. За відгуками матусь, коли малюк виростає, пазли можна подарувати комусь іншому. Їх можна гризти й навіть мочити без втрати якості. 

Фото з архіву DoDo Toys

Розвивальні пазли бренду ваблять увагу авторськими ілюстраціями, які створюють десять українських художників з урахуванням дитячої психології.

Ціни на пазли більш ніж доступні — від 40 грн за сортер до 250 грн за набір із трьох ігор.

Для ідеального барбекю у будь-якому куточку країни: переносне турбовогнище Vogner

Який відпочинок без барбекю чи душевних посиденьок біля вогню? Але якщо ви не впевнені, що в місці вашої зупинки знайдеться достатньо сухих дров для вогнища або вам не хочеться везти з собою цілий мішок вугілля, спробуйте Vogner.

Це унікальний пристрій, подібним користувались давні північноамериканські індіанці. Вогнер — турбовогнище, яке завжди можна взяти з собою на відпочинок. Воно миттєво розпалюється і горить 1,5 – 3 години. Розкласти вогнище можна будь-де: на піску, траві чи навіть снігу.

Фото: Дан Балашов

Пристрій виготовляється з натуральних матеріалів: основа — це сухі короткі поліна, а розпалювач — суміш тирси й парафіну. Ціна вогнера — 200 – 300 грн (залежно від розміру).

Найцікавіше, що Vogner сприяє збереженню лісів. За кожний проданий пристрій команда бренду висаджує одне дерево. У 2019 році було висаджено 10 000 сосен у Київській області. 

Для тривалих прогулянок парками й музеями: зручне взуття з натуральної шкіри Velluto

У відпустці завжди хочеться побачити світ навколо. Якщо ви запланували тривалі екскурсії старовинними фортецями, гірські походи чи просто прогулянки одеськими набережними, потурбуйтесь про зручне взуття. Бо кому потрібні мозолі, коли попереду так багато цікавого?

Фото: Дмитро Ольховик

Для подорожей сміливо обирайте українське взуття Velluto. Це той випадок, коли італійські черевики припадають пилом у шафі, а українські — носять роками. 

Фішка бренду — європейська якість та українська ціна. Пару мокасинів чи босоніжок із натуральної шкіри можна купити за 1000 – 2000 грн. Матеріал замовляють в Італії, Туреччині та Україні. У виробництві застосовують технологію м’якої амортизованої устілки, а п’ятку обробляють на спеціальній машинці. Саме тому ваші ніжки не будуть втомлюватися протягом дня.

Сподіваємося, ви переконалися, що українське значить якісне. Тож швидше складайте валізу й вирушайте назустріч пригодам. І обов’язково розкажіть друзям про місцеві бренди — вони заслуговують бути побаченими!

Софія Безверха

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся