Туристам дали сім геніальних порад / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, godsavethepoints.com

Досвідчений мандрівник Гілберт Отт поділився сімома лайфхаками, про які повинен знати кожен турист, щоб відпочинок не був безнадійно зіпсований.

"Я досяг такого моменту в подорожах, коли мені хотілося б не знати багатьох речей, які я знаю. Ох, як мені іноді хочеться бути забудькуватою людиною, що проходить через аеропорт або готується погладити сорочку в готелі, в блаженному невіданні про те, для чого використовується ця праска", – написав у своїй колонці для Daily Mail Отт, який є також засновником туристичного сайту godsavethepoints.com.

Киньте в багаж ароматизовані серветки для білизни

Далеко не завжди в поїздці вдається прати свої речі, тож брудні шкарпетки і футболки неминуче залишають неприємні аромати в сумці. Щоб не дати зношеному одягу зіпсувати запах всього іншого, Отт радить класти в багаж ароматизовані серветки для білизни, які зберігають завидну свіжість на час поїздки.

Відео дня

Візьміть з собою ізоляційну стрічку для дратівливих вогників

У номерах готелях досить часто туристам заважають спати вогники від численних електроприладів, які несуть небажане світло в кімнату. За допомогою темної ізоляційної стрічки можна буде заклеїти все зайве і спати спокійно.

Будьте уважні з праскою в готелі

За словами Отта, перед використанням готельну праску завжди варто оглядати або перевіряти її на тканинах, які не шкода, перш ніж використовувати на своїй білосніжній сорочці. Справа в тому, що багато людей нерідко використовують праски та іншу готельну техніку не за призначенням, наприклад, для розігріву їжі.

Використовуйте душ, щоб відпарити одяг

Якщо після описаного вище ви більше не довіряєте праскам у готелях, є альтернатива: розміщення одягу на вішалці для рушників або за дверима ванної кімнати може стати ідеальним способом розгладити складки та освіжити одяг, поки ви приймаєте душ.

Згортайте одяг, щоб заощадити місце і уникнути складок

Скочування одягу – це найефективніший спосіб заощадити місце під час пакування багажу. Але також такий спосіб допомагає зберегти ваш одяг незім'ятим.

Скористайтеся доставкою в день приїзду

Якщо у вас мало місця в багажі або ви не хочете брати з собою зареєстровану сумку, можна заздалегідь замовити необхідні вам речі на день заїзду за адресою, де ви будете проживати.

Візьміть з собою прищіпки для штор

Якщо вам потрібна повна світлоізоляція в номері, щоб гарненько виспатися, варто взяти з собою прищіпку для білизни або затиск для одягу, щоб щільно скріпити між собою штори в готельному номері, через щілини між якими може проникати дратівливе світло.

Як повідомляв УНІАН, раніше експерт з ювелірних прикрас з Pandora UK Сара Роулендс закликала туристів завжди брати з собою у валізу харчову плівку: це допоможе захистити від пошкодження і заплутування прикраси.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.