Туристам радять упаковувати прикраси в харчову плівку / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Мандрівників закликали завжди брати з собою у валізу "великий шматок харчової плівки – це допоможе трохи полегшити розпакування багажу після прибуття в пункт призначення.

В першу чергу, за допомогою плівки можна буде захистити від пошкодження і заплутування свої прикраси, пише британське видання The Mirror.

"Візьміть великий шматок харчової плівки і розкладіть свої прикраси на одній половині плівки на відстані приблизно 5 см один від одного. Потім складіть другу половину харчової плівки так, щоб прикраси були закріплені в плівці. Нарешті, акуратно згорніть харчову плівку з вашими прикрасами всередині, щоб вона була компактною і щоб її можна було упакувати в невелику коробку або мішечок", – поділилася досвідом експерт з ювелірних прикрас з Pandora UK Сара Роулендс.

Відео дня

Якщо ж у вас немає під рукою харчової плівки, експерт радить протягнути свої ланцюжки і браслети через соломинку для пиття.

При цьому сережки вона радять обгортати в папір або ватяні диски, щоб вони не дряпалися і не ламалися.

Для ланцюжків і намист експерт радить використовувати невеликі пластикові пакети із застібкою zip-lock. 

"Чудовий трюк – використовувати невеликі поліетиленові пакети і покласти ланцюжки на 90 відсотків всередину, але залишити кінці звисати. Запечатуйте пакет, як зазвичай, і це запобіжить заплутуванню намиста, ланцюжків або браслетів", – додала вона.

При цьому туристам радять гарненько подумати, чи варто взагалі брати з собою в поїздку коштовності або краще залишити їх вдома, адже ніхто не застрахований від втрати багажу.

До речі, харчову плівку також можна використовувати для обгортки валізи або сумки, що здаються в багаж – так ви захистите їх як від пошкоджень, так і від небажаних проникнень.

Як повідомляв УНІАН, раніше експерти з подорожей з Wild Packs розповіли про тришарову систему збору валізи, яка допоможе пасажирам заощадити на оплаті багажу, вмістивши всі свої речі в ручну поклажу.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.