Туристки змушені були викласти півтисячі євро за пасту з омарами / Колаж УНІАН, скріншот

Дві туристки поділилися дорогою помилкою, яку вони зробили під час подорожі на човні у Франції, і яка коштувала їм понад півтисячі доларів.

Як пише Newsweek, у відео близнюки Кессіді та Лія Армбрастер поділилися, як їх змусили заплатити понад 500 євро за пасту з омарами під час прогулянки на човні у Франції.

 "Там був катер-ресторан, який продавав їжу. Насправді ми не збиралися нічого замовляти, тому що привезли закуски, а потім подумали, що можна розділити піцу. Але це було 1 вересня, і вони припинили продавати піцу напередодні, оскільки туристичний сезон добігав кінця", - сказала одна з туристок.

Відео дня

Але потім їхній друг підійшов та запитав їх, чи хочуть вони пасту.

"Ми відповіли, чому б і ні, припускаючи, що це будуть макарони за звичайну ціну", — додала туристка.

Через годину човен-ресторан повернувся з пастою, і дівчата були приголомшені, коли виявили, що паста коштує 500 євро.

"Капітан був французом і сперечався з катером-рестораном за те, що він стягнув з нас таку суму", — сказала туристка. "Зрештою мій друг просто оплатив рахунок, щоб уникнути проблеми".

Омари – досить дорога їжа, зокрема, через обмежену пропозицію, оскільки їх виловлюють у дикій природі, а не вирощують.Сюди ж можна додати націнку за перевезення, оскільки їх транспортують живими, щоб зберегти свіжість, а в ресторані вже додається націнка за приготування, презентацію та обслуговування.

Усі ці фактори враховуються ще до того, як молюски потраплять до ресторану, де додається націнка за приготування, презентацію та надане обслуговування.

Водночас люди в коментарях обурювалися і зазначали, що це надзвичайно висока ціна за їжу.

Зрештою, дівчата сприйняли це як досвід, але зазначили, що тепер обов’язково запитуватимуть про ціну, перш ніж щось замовляти в майбутньому.

Туристичні поради

Туристів попереджають про одну важливу особливість ресторанів в Італії, за яку доведеться переплатити. У рахунок, крім власне, ціни за їжу, у деяких ресторанах включають ще один несподіваний пункт.

В Іспанії туристи також часто припускаються однієї помилки, за яку можна отримати штраф, іноді до 600 євро - невідповідний одяг.

Вас також можуть зацікавити новини: