Паелья з морепродуктами – одна з головних іспанських страв / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Австралійська телеведуча Катріона Раунтрі, яка детально досліджувала Іспанію, пояснила туристам, чому ніколи не слід замовляти паелью в понеділок. Цю та інші цінні поради вона почерпнула, спілкуючись із місцевими жителями на ринку на популярному курортному острові Майорка, пише Daily Mail.

За словами самих іспанців, ключовим інгредієнтом традиційної іспанської страви "паелья" часто є морепродукти, і їх краще не купувати в понеділок, оскільки рибалки не виходять у море в неділю, а це означає, що продукти можуть бути несвіжими.

Також вона дізналася, що місцеві жителі не дуже люблять брати каву на винос. Замість цього вони вважають за краще знайти хоча б п'ять хвилин, щоб сісти і насолодитися напоєм за розмовами з друзями або навіть незнайомцями.

Відео дня

При цьому один із місцевих жителів порадив їй починати день із прогулянки ринками з гарячим шоколадом і кількома чуррос. Утім, тут експертка зробила застереження: не варто робити це щодня, інакше ви зрештою наберете зайву вагу.

Крім того, Катріона поділилася секретами довголіття від іспанців.

"Тривалість життя іспанців становить 84 роки, вони здорові, люблять середземноморську дієту, трохи сонця і хороший клімат", – зазначила телеведуча.

Розмовляючи з місцевими жителями, вона також дізналася, чому їм не подобається житло на Airbnb.

"Усі місцеві жителі, з якими я розмовляла, кажуть, що саме це витісняє їх із квартир, оскільки центри міст поступово займаються туристами. Середня заробітна плата низька, більшість місцевих жителів винаймають житло, але, на жаль, орендодавці надають перевагу вищій платі на Airbnb", – пояснила експертка.

Як повідомляв УНІАН, раніше туристам розповіли, чому жителі Іспанії ніколи не замовляють пінту пива, і чому туристам теж не слід цього робити.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.