Бути хорошим попутником зовсім не складно / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Для більшості людей авіапереліт є стресовим процесом, навіть якщо вони літають регулярно. При цьому до особистих чинників стресу на кшталт проблем зі здоров'ям, емоційного стану або фобій, додаються і зовнішні чинники – від чужих дітей в істериці до невихованих дорослих пасажирів.

Психолог і експерт з подорожей зі Ski Vertigo Алекс Даєр назвав головні гріхи пасажирів на борту літака і поділився своїми порадами, як стати хорошим попутником, пише Express.

За словами Даєра, чи то використання навушників, чи то відмова від смердючої їжі, є кілька способів проявити уважність до інших пасажирів. Ну а хороший етикет у літаку починається ще до зльоту літака – під час інструктажу з безпеки від бортпровідника.

Відео дня

Ігнорування демонстрацій безпеки

"Демонстрації правил безпеки необхідні для вашої ж безпеки. На кожному повітряному судні можуть бути невеликі відмінності в обладнанні та процедурах забезпечення безпеки", – зазначив психолог.

Крім того, за його словами, уважний перегляд інструктажу демонструє повагу до зусиль екіпажу щодо забезпечення безпеки пасажирів і може надати важливу інформацію, необхідну в надзвичайній ситуації.

Вживання їжі з різким запахом

"Аромати посилюються в закритій герметичній кабіні. Вживання в їжу продуктів із різким запахом (наприклад, фаст-фуду, риби або гострої їжі) може бути неприємним для оточуючих, що потенційно може зробити їхній політ некомфортним", – пояснив Даєр.

Натомість пасажирам, яких не влаштовує їжа на борту літака, радять узяти із собою як перекус щось просте і без запаху, наприклад, печиво або фрукти.

Галаслива поведінка

"Звук легко поширюється в обмеженому просторі літака. Гучна розмова, відтворення відео без навушників або інші галасливі дії можуть порушити спокій попутників, особливо під час нічних рейсів, коли багато хто намагається заснути", – попередив експерт.

Тому, якщо ви хочете послухати музику або подивитися фільм під час польоту, варто взяти з собою навушники. Також варто утриматися від гучних розмов і сміху.

Як повідомляв УНІАН, раніше лікарі розповіли, які несприятливі наслідки для здоров'я людини може нести авіапереліт, а також поділилися, як мінімізувати вплив.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.