Дубай \ REUTERS

Емірат Дубай, в якому проживає 3,14 млн людей, які говорять 140 різними мовами, визнаний найбільш космополітичним містом світу 2018 року.

Читайте такожМандрівники назвали кращі готелі Дубая

Згідно з даними глобальної консалтингової компанії McKinsey&Company, в даний час 83% населення емірату – приїжджі експати, передає khaleejtimes.com. Резиденти приїхали в Дубай з 200 країн світу. Найбільш популярні мови спілкування в Дубаї – арабська, англійська, гінді, урду, перська, бенгальська, тамільська, тагальська, китайська, малаялам, французька, німецька та іспанська.

Відео дня

Дубай обганяє в рейтингу космополітичності Брюссель, де проживають 62% іноземців. У Брюсселі проживають іноземці зі 140 країн та розмовляють 86 різними мовами.

Аналітики McKinsey&Co. вважають, що Дубай разом з Лондоном, Гонконгом, Нью-Йорком, Сінгапуром і Токіо є основними центрами потоків товарів, послуг, фінансів і людей.

Крім Дубаю і Брюсселя, згідно зі звітом компанії, у світі налічується 11 інших міст, в яких щонайменше чверть жителів є іноземцями. Це Торонто, Окленд, Лос-Анджелес, Сідней, Сінгапур, Лондон, Нью-Йорк, Мельбурн, Амстердам, Франкфурт і Париж.