Вітрини виблискують безліччю вогнів та гірлянд, а з відкриттям різдвяних ярмарків в повітрі починають витати пряні аромати новорічної випічки і глінтвейну. Пропонуємо вам подивитися, як красиво буває на вулицях напередодні Різдва в Європі.

Страсбург, Франція

Читайте такожУ Франкфурті вже запрацював різдвяний ярмарок, а до Вашингтона ялинку привезли коні (відео)

Найперший Різдвяний ярмарок з'явився у Страсбурзі, який і сьогодні називають «столицею Різдва». Щорічно на території головного ринку діє близько 300 наметів. Обов’язково спробуйте ельзаське пиво з солоним печивом і загляніть в ремісничі лавки.

Нюрнберг, Німеччина

Ярмарок в Нюрнберзі вважають одним з найяскравіших в Європі. Саме тут знаходиться найстаріший різдвяний ринок, його історія налічує 350 років. Тут рікою ллється пиво і глінтвейн. До напоїв подають улюблені населенням величезні пироги, ковбаски, сосиски, свинячі рульки та пряники.

Брюссель, Бельгія

Різдвяні ярмарки в Бельгії - це в першу чергу гастрономічний рай. Тут можна спробувати смажені равлики, мідії та інші молюски, шоколадні десерти, льєжські пишні вафлі. З 1 грудня діє величезний каток і колесо огляду заввишки понад 50 метрів, де можна помилуватися блискучим містом.

Відень, Австрія

Справжня різдвяна казка панує і на ярмарку Відня. Тут можна побачити віфлеємські сценки, придбати різні сувеніри та спробувати знамениті ласощі. Обов'язково спробуйте смажені каштани та гарячий яблучний пунш.

Прага, Чехія

З початком зими Прага перетворюється на один суцільний ярмарок. На ярмарку можна купити подарунки на будь-який смак і бюджет. Обов'язково спробуйте свинячий окіст на рожні та млинці з різною начинкою.

Веселих та радісних свят!