Ілюстрація REUTERS

British Airways восени припинить виконання польотів за своїм єдиним маршрутом до України Київ-Лондон, польоти за яким зараз виконуються з частотою шість разів на тиждень.

Читайте такожБританія відмовляється від паперових міграційних карт для в'їзду в країну

Згідно з даними системи бронювання авіаперевізника, останній рейс відбудеться 3 жовтня, повідомляє avianews.com.

Відео дня

«Ми з жалем призупиняємо рейси до Києва. У нас була довга історія польотів в Україну, якою можна пишатися, але рейс більше не є економічно життєздатним», — повідомили в прес-службі British Airways.

Авіакомпанія зараз веде роботу з іншими авіаперевізниками, щоб перебронювати квитки пасажирам, які встигли зробити бронювання на скасовані рейси.

British Airways була єдиним перевізником на лінії Київ-Лондон, який літав в аеропорт Хітроу. МАУ, який обслуговує цей маршрут, літає в Гатвік, Ryanair — Станстед, Wizz Air — Лутон.

Нагадаємо, в 2017 році відмова аеропорту «Бориспіль» надавати знижки Ryanair на оплату пасажирського збору на маршруті Київ-Лондон стала однією з причин відмови бюджетника від виходу на український ринок.

На початку 2018 року аеропорт врегулював цю ситуацію, змінивши правила надання знижок, за яким ірландський лоу-кост отримав можливість виконувати рейси Київ-Лондон на пільгових умовах.