АМКУ наклав штраф на туроператора Join UP! / фото УНІАН

Антимонопольний комітет України (АМКУ) наклав штраф на туроператора Join UP! в розмірі 1,5 мільйона гривень за надання неправдивої інформації своїм клієнтам.

Читайте такожВ Україні задля уникнення «туристичного колапсу» посилили вимоги до туроператорів

Про це повідомив голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

«АМКУ наклав штраф в 1,5 млн грн на туроператора Join UP! за поширення недостовірної інформації щодо того, якими авіакомпаніями перевозитимуться туристи», - написав він.

Терентьєв зазначив, що другий раз за цей рік органи АМКУ накладають штраф на одного з найбільших туроператорів - Join UP!.

«У січні Київське обласне відділення АМКУ оштрафувало компанію на 68 тис. грн за неправдиву рекламу щодо «лідерства» компанії на ринку. А сьогодні Тимчасова адмінколегія Комітету поставила крапку в іншому розслідуванні. Встановлено, що цей самий туроператор інформував своїх потенційних клієнтів, що авіаперевезення здійснюватимуться авіакомпаніями «МАУ» і «Роза вітрів», з якими у туроператора угод не було», - написав він.

За словами Терентьєва, гарантія перельоту відомими перевізниками є одним з ключових чинників при виборі туроператора для відпочинку на популярних курортах, зокрема, Єгипту і Туреччини.

Як повідомляв УНІАН, торік туроператор Join UP! скоротив польотну програму до Туреччини через часті затримки і перенесення чартерних рейсів.