Іноді навіть влітку в літаку буває дуже холодно / фото ua.depositphotos.com

Подорожуючи в теплі країни, одягнені в літні речі пасажири літаків часто відчувають сильний холод на борту, і цьому є просте пояснення.

Виявляється, бортпровідники спеціально знижують температуру в салоні літака, щоб полегшити політ пасажирам, які погано почуваються на борту, пише The Sun з посиланням як на бортпровідників, так і на вчених.

Зокрема, стюардеса Крісті Кербель розповіла New York Times: "Ось секрет стюардеси: іноді ми навмисно тримаємо літак холодним. Людям, які борються з повітряною хворобою, спека погіршує ситуацію. Ми не хочемо, щоб хтось використовував ці паперові пакети (якщо знудить – ред.)".

Відео дня

Водночас профільні експерти підтверджують, що низькі температури в літаках можуть запобігти втраті свідомості пасажирами.

Дослідження ASTM International показало, що пасажири легше втрачають свідомість під час польоту через гіпоксію. Непритомність трапляється, коли тканини тіла не отримують достатньої кількості кисню, і цей стан тільки погіршується через високий тиск в кабіні та високі температури.

Саме тому, щоб зменшити кількість інцидентів, авіакомпанії вирішили зробити свої салони прохолодними після зльоту. Тим більше, що відомі випадки, коли гіпоксія призвела до авіакатастрофи – в 2005 році на рейсі з Кіпру до Греції впав тиск в кабіні, що призвело до втрати свідомості екіпажем і, в кінцевому підсумку, до падіння літака, в результаті чого всі, хто були на борту, загинули.

Водночас Хайді Фергюсон, яка пропрацювала стюардесою 20 років, в інтерв'ю Best Life розповіла, чому одні сидіння в літаках холодніші інші: "Найхолодніші місця в літаку – біля вікна. Система вентиляції знаходиться прямо над ними, а температура повітря на більшості рейсів дуже низька".

При цьому популярна в TikTok стюардеса Вікторія додала, що слід уникати рядів з 7 по 15, так як там теж може бути холодніше. Також варто триматися подалі від рядів біля виходів.

Як повідомляв УНІАН, раніше стало відомо, які пасажири найбільше дратують попутників на борту літака.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.