Кадр з фільму "Хоббіт: Несподівана подорож" / фото Warner Bros. Pictures

13 грудня 2022 року на популярному сервісі з короткострокового бронювання житла Airbnb з'явилася можливість забронювати ночівлю в легендарному Хоббітоні в Новій Зеландії, де знімалися культові трилогії Пітера Джексона "Володар перснів" та "Хоббіт".

Як пише Gizmodo, на жаль, пропозиція пожити в Hobbiton буде лише разовою на Airbnb. Вона буде доступна лише для трьох ночівель для максимум чотирьох гостей одночасно на три періоди: 2-4 березня, 9-11 березня та 16-18 березня 2023 року. Коштуватиме це лише близько 6 доларів США за ніч, плюс податки та витрати на дорогу туди та назад.

Тим не менш, ті, хто не зміг забронювати ночівлю в Хоббітоні, як і раніше, зможуть відвідати поселення хоббітів, штучно створене на сімейній фермі в Новій Зеландії спеціально для зйомок фільмів Пітера Джексона.

Відео дня

"Понад два десятиліття ми вітали мільйони пристрасних шанувальників на знімальному майданчику фільму Хоббітон, але ніколи раніше ніхто не мав можливості провести ніч у Середзем’ї. Я радий поділитися красою ферми моєї сім’ї та радий розмістити це культове місце на Airbnb для шанувальників з усього світу", – заявив власник ферми Рассел Александр, анонсуючи спеціальну подію до 10-ї річниці виходу першої частини трилогії "Хоббіт: Несподівана подорож".

Хоббітон в Новій Зеландії / фото Larnie Nicolson/Airbnb

Ті, хто все ж зможуть забронювати ночівлю в Хоббітоні, отримають такі додаткові можливості:

1. Затишний нічліг в приміщенні, куратором якого є креативний директор трилогії "Хоббіт" Брайан Мессі, включаючи письмовий куточок Більбо Беггінса в The Millhouse.

2. Приватний доступ до особистої нори Хоббіта, створеної для моментів відпочинку і післяобіднього чаю.

3. Вечірній бенкет у The Green Dragon Inn з тушкованою яловичиною та елем, цілими смаженими курчатами, свіжоспеченим хлібом і великою кількістю елю, а також другим сніданком та одинадцятьма стравами, які подаються щодня.

4. Приватна екскурсія за лаштунки знімального майданчика Хоббітона.

Хоббітон в Новій Зеландії – що відомо

Хоббітон (Hobbiton) – це село в Новій Зеландії, штучно створене спеціально для зйомок трилогій "Володар перснів" і "Хоббіт" Пітера Джексона за однойменними творами Дж. Р. Толкіна. Це невелике поселення є місцем проживання вигаданого письменником народу - хоббітів.

Хоббітон розташований на сімейній фермі приблизно у 8 км на захід від Хінуери та в 10 км на північний захід від Матамати в регіоні Ваїкато. Наразі це найбільш відвідуване туристами місце Нової Зеландії, де охочі можуть забронювати екскурсію та відчути себе героями улюбленого фільму завдяки неймовірній кількості реквізитів і декорацій.

Під час двогодинної екскурсії вартістю 75 новозеландських доларів (близько 50 доларів США), що можлива лише в складі організованого індивідуального або групового туру з довколишнього міста Матамата або Окленда, можна побачити більше 40 будиночків поселення, увійти можна лише у деякі з них.

Як повідомляв УНІАН, раніше на Airbnb з'явився будинок сім'ї Корлеоне з культової кінотрилогії Френсіса Форда Копполи "Хрещений батько" (The Godfather).

Крім того, в США виставили на продаж моторошний будинок, в якому частково відбувалися події 4 сезону популярного науково-фантастичного серіалу "Дивні дива" (Stranger Things).

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.