Російський авіабізнес зазнає величезних збитків / фото REUTERS

Росіяни обурюються: вилетіти з РФ тепер - завдання із зірочкою. Знайти квитки непросто, а якщо все ж пощастить, то дозволити собі переліт може не кожен.

Як йдеться в сюжеті проекту FreeДом, до такого росіянам потрібно звикати. Адже збільшення ціни на авіаперельоти, зменшення кількості країн, в які можна полетіти, пересадки, — це все наслідки санкцій проти РФ через повномасштабне вторгнення в Україну.

"Санкції повільно, але впевнено знищують російський ринок авіаперевезень. У перспективі декількох років літаки у РФ будуть бачити хіба що по телевізору", - прогнозує політолог Максим Джигун.

У санкційних реаліях тільки за перший квартал 2022 року російські авіакомпанії підрахували рекордний збиток - понад 1 млрд доларів.

Таких втрат авіакомпанії РФ зазнають одразу з кількох причин: 

  • Закрите небо країн Заходу для рейсів з Росії. Туди не літають не тільки пасажирські рейси, а й вантажні. За останні місяці вантажоперевезення російських авіакомпаній скоротилися на 75%.
  • Закриття урядом Росії неба над півднем країни й тимчасово окупованим Кримом. Низка аеропортів були закриті.
  • В рамках санкцій російські літаки заарештовують за кордоном. Повертати їх Росії не будуть.

"Сьогодні російська авіація тільки починає відчувати дію санкцій. Далі - тільки гірше", - підсумували журналісти.

Раніше повідомлялося, що громадян Російської Федерації на турецьких курортах цього літа буде в рази менше. Така ситуація склалася через проблеми з перельотами й російськими кредитними картами.

Вас також можуть зацікавити новини: