Названо найкращі країни Європи для того, щоб уникнути пекельної спеки цього літа

Цієї весни на кількох популярних напрямках спостерігаються температури, які зазвичай характерні для середини літа.

На тлі прогнозів вчених про те, що на Європу цього літа чекає суворе літо, туристам розповіли, в яких країнах все ж можна буде уникнути пекельної спеки.

Як пише Travel Off Path, вже цієї весни на кількох популярних напрямках спостерігаються температури, які зазвичай характерні для середини літа.

Наприклад, минулого місяця в Іспанії був найспекотніший квітень, коли температура була на 7-11 градусів вище, ніж в середньому для цієї пори року.

Це змушує багатьох задатися питанням, які температури будуть триматися на континенті в літні місяці – у пік відпусток. Ось кілька напрямків, де, ймовірно, буде не так жарко.

Топ-5 європейських напрямків, щоб уникнути пекельної спеки цього літа

1. Ірландія.  Це прекрасне місце для літнього відпочинку: середня температура тут зазвичай становить близько 15 градусів тепла, і тут є чим зайнятися незалежно від погодних умов. Туристи можуть відвідати історичні місця, затишні паби і красиві природні локації. Однією з часто забутих видів діяльності в Ірландії є вивчення місцевих пляжів. Вся країна має неймовірно красиву берегову лінію, а вода хоч і буде холодною, але не настільки, як можна було б очікувати.

2. Норвегія. Літні температури тут коливаються від 15 до 25 градусів тепла, що робить її відмінним вибором для подорожей цього року, особливо для любителів пригод. Чудові фіорди і гори країни пропонують безліч можливостей для активного відпочинку, а такі міста, як Берген і Осло, зазивають туристів історичними пам'ятками.

3. Данія. Літо тут зазвичай м'яке з температурою в середньому від 17 до 22 градусів тепла. Це ідеальна погода для ознайомлення з усім, що може запропонувати країна. Крім неймовірного Копенгагена, не варто випускати з уваги такі віддалені напрямки Данії, як Оденсе і Рібе.

4. Швейцарія. Ця альпійська країна – чудовий вибір для мандрівників, які люблять проводити час на свіжому повітрі. Середня температура влітку коливається від 15 до 25 градусів тепла, що ідеально підходить для вивчення гір, озер і невеликих сіл, які роблять Швейцарію таким популярним місцем.

5. Ісландія. Літо – найкращий час для знайомства з цією країною. Температура в цей час тут зазвичай становить всього 10 градусів тепла, а тривалий світловий день означає, що у вас буде багато часу для вивчення країни. При цьому багато районів Ісландії, недоступні взимку, відкриваються влітку, створюючи умови для незвичайного відпочинку, повного гарячих джерел, водоспадів, вулканічних ландшафтів і можливості побачити місцеву дику природу, таку як тупики і кити. Ось кілька порад щодо літнього відпочинку в Ісландії. 

Як повідомляв УНІАН, раніше експерти назвали найдоступніші європейські пляжні напрямки для відвідування цього літа.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.