Острів Зеландія в Данії / фото REUTERS

Острів Зеландія в Данії є найбільшим островом країни (якщо не враховувати автономні Гренландія і Диско) і одночасно найбільшим островом Балтійського моря.

Днями фотосервіс Reuters опублікував атмосферні фото туманного ранку на Зеландії. Просто неймовірна природа!

Цікаві факти про острів Зеландія

  • Завдяки знаменитим висячим мостам Зеландія з'єднується з данськими островами Фюн і Фальстер, а також шведським містом Мальме.
  • Населення острова Зеландія становить близько 2 мільйонів осіб, а його площа – 7 тисяч квадратних метрів, тобто приблизно в 9 разів більше за Київ.
  • На Зеландії розташована велика кількість озер, в тому числі найбільше в Данії озеро Арресе.
  • Одним з найбільших міст острова Зеландія є Хельсінгер. Саме тут розгорталися події п'єси Вільяма Шекспіра "Гамлет, принц данський". 

Читайте такожНазвано найбільш доброзичливі міста світуЯк повідомляв УНІАН, Королівство Данія з 17 липня 2021 року відкрило кордони для українців, в тому числі туристів. Для в'їзду в країну громадяни України повинні подати довідку з негативним результатом ПЛР-тесту на коронвірус, який повинен бути зроблений не більше ніж за 72 годин до прибуття в країну, або тест на антиген за 48 годин. Після прибуття в Данію також необхідно здати тест. Якщо ви подорожуєте літаком, то здаєте тест безкоштовно відразу в аеропорту.

Відео дня

При цьому Данія стала першою країною світу, яка скасувала всі COVID-обмеження. Це сталося 10 вересня.