Будапешт ідеально підходить для поїздки на 2-3 дні / Фото УНІАН

Плани на довгі вихідні: де бюджетно і з «родзинкою» відпочити на 8 березня

07:21, 15.02.2019
10 хв. Туризм

Несподіване потепління в лютому навіяло українцям думки про весну й спонукало замислитися про туристичні плани на перший весняний місяць. Поки ще додатковий вихідний на 8 березня, яке цього року припадає на п'ятницю, подарує українцям довгий уїк-енд у березні, а трьох днів вже достатньо, щоб відправитися в подорож по Україні або в навіть в Європу. УНІАН.Туризм підібрав по три напрями в Україні та в Європі, куди можна відправитися на довгі березневі вихідні за розумною ціною, з найменшою витратою часу і при цьому отримавши нові яскраві враження.

На 8 березня в Європу

Казковий Будапешт

Столиця Угорщини є практично ідеальним містом, куди можна відправитися в поїздку на 2-3 дні. В Будапешті є все, що потрібно для відмінного уїк-енду: тут можна гуляти вишуканими вулицями і кататися по Дунаю, а в прохолодну березневу погоду обов'язково варто спробувати ароматний кюртешкалач і гарячий глінтвейн на площі Верешмарті.

Читайте такожУїк-енд у Гданську: казкове містечко на березі моря з багатою рибною кухнею і цілою пивною вулицею

Дістатися до Будапешта дуже просто: о 13:10 в п'ятницю сідаємо на літак WizzAir в Жулянах і прилітаємо в місто вже о 13:55. Летимо назад тим же шляхом у неділю (14:25 – 17:05). Вартість квитків туди-назад близько 3638 грн.

Відео дня

Ціни в готелях на ці дати стартують від 150 грн у загальному номері, а хороший двомісний номер в пристойному готелі обійдеться в суму близько 800 грн за ніч.

Нічний Будапешт / Фото Марина Григоренко

Чим зайнятися в Будапешті

1. Насолодитися приголомшливим виглядом на місто з гори Гелерт

2. Заглянути в Філософський сад

3. Побачити найбільш впізнавану і найвитончиніну будівлю в Будапешті – Парламент

4. Піднятися на білокам'яні вежі Рибацького бастіону

5. Спробувати угорський гуляш на Центральному ринку

Вишуканий Відень

У столиці Австрії знайти для себе розвагу може кожен, починаючи від цінителя мистецтва і закінчуючи любителем гучних вечірок. Не кажучи вже про обов'язковий пункт – спробувати ароматну каву і знаменитий віденський штрудель.

Відень вражає своєю архітектурою / Фото Марина Григоренко

Розклад лоукостерів з Києва до Відня і назад також дуже зручний. Виліт з Києва в п'ятницю, 8 березня, у WizzAir призначено на 9:50, тому в столиці Австрії ви опинитеся вже о 10:45. Ціна квитка для членів Wizz Discount Club – 2729 грн. Зворотний рейс вилітає в суботу о 19:10, що дає можливість побути в місті ще цілий день. Вилітати додому краще саме в суботу, адже квиток в такому випадку буде коштувати близько 1209 грн, а от в неділю місце на борту обійдеться вже мінімум в 3949 грн, і це при вильоті о 10:40 ранку. Так що особливого сенсу переплачувати за одну лише ніч немає, та й за два повних дні цілком можна встигнути коротко познайомитися зі столицею Австрії. Якщо ж двох днів у Відні зовсім для вас мало – тоді краще летіти додому в понеділок о 11:15, тоді квиток обійдеться в суму до 2000 грн.

Читайте такожНа поїзді по Австрії: мальовничі краєвиди, доступ в найпотаємніші куточки та зупинки «на вимогу»

До речі, порівняно бюджетно долетіти до Відня можна і з Харкова тим же WizzAir. Рейс з харківського аеропорту дуже зручно вилітає 7 березня о 21:05, а ціни на квитки починаються від 2729 грн без урахування клубної знижки. Назад вилетіти з Відня до Харкова можна або в суботу мінімум за 3649 грн, або вже у вівторок за 1819 грн.

При цьому слід пам'ятати, що Відень – місто досить дороге, тому ціни в хостелах у Відні стартують від 400 грн. Якщо дуже пощастить, можна знайти що-то за 320-350 грн, але умови будуть найскромніші.

Знаменитий готичний собор Святого Стефана у Відні / Фото Марина Григоренко

Чим зайнятися у Відні

1. Прогулятися по Ратушній площі та площі Шварценбергплац

2. Відвідати Віденський зоопарк Шенбрунн

3. Витратитися і сходити на концерт у Віденській опері

4. Оглянути готичний собор Святого Стефана

5. Побачити хоча б один з помпезних палаців Відня - Бельведер і Шенбрунн

Вічний Рим

Це місто йде у нас останнім за рахунком, але не за важливістю. Дорога в Рим включає пересадку, але вічне місто варте того, щоб заради нього трохи напружитися, чи не так? До того ж, ми підібрали для вас наддешевий маршрут.

Рим варто відвідати хоча б раз у житті / Фото REUTERS

Отже, о 9 годині ранку в п'ятницю вилітаємо літаком WizzAir до Варшави (прибуття о 9:35 за місцевим часом). Квиток коштує 1519 грн, з членством в Wizz Discount Club цей же квиток обійдеться в 1209 грн. До речі, членство у клубі коштує 30 євро і також поширюється на вашого супутника на всі квитки протягом цілого року. При цьому ви економите на кожному квитку не менше 10 євро, так що воно окупається вже через один-два перельоти.

Далі слід проїхати з аеропорту Шопен в аеропорт Модлін. Це можна зробити на автобусах ModlinBus, які ходять 8 разів на день і коштують близько 10 злотих (72 грн). З аеропорту Модлін вилітаємо на літаку Ryanair о 13:40 і вже о 15:55 ми в аеропорту Рим Чампіно. Вартість квитка – 152 злотих (1100 грн). Шлях на автобусі з аеропорту до центру Риму займає 40 хвилин, ціна на квиток стартує від 4 євро (120 грн). Таким чином, дорога до Риму з Києва обійдеться в 2500 грн. Для порівняння, ціна квитка на прямий рейс від МАУ на 8 березня становить 4962 грн. Правда, вже о 12 годині дня ви будете в Римі.

Читайте такожНа 8 березня до Європи: дев'ять туристичних порад, як перетворити застаріле свято на незабутню пригоду

Назад з Риму вилітаємо 10 березня о 14:30 Ryanair до Вроцлава (прибуття о 16:35). Ціна квитка – 18 євро (560 грн). І залишається доїхати з Вроцлава BlaBlaCar до Києва приблизно за 1300 грн. На щастя, з Польщі до нас водії їздять регулярно. При виїзді о 17:00 до Києва ви прибудете о 6 ранку понеділка до початку робочого дня. Другий варіант - долетіти WizzAir до Варшави (15:35 - 18.10), а з ранку в понеділок з Варшави у Київ (6:10 – 8:30). Ціна за обидва перельоти близько 70 євро. При цьому зможете ще вечір витратити на знайомство з Варшавою.

Місто-держава Ватикан знаходиться прямо на території Риму / Фото en.wikipedia.org

І в тому, і в іншому випадку у вас буде два повних дні, щоб насолодитися неперевершеною столицею Італії.

Забронювати хороший готель в центрі Риму на уїк-енд можна за 51 євро на двох, тобто всього 25 євро з людини за 2 дні.

Таким чином подорож до Риму на два дні обійдеться вам приблизно в 5 тисяч гривень з урахуванням перельоту і проживання. Так, напрям не найдешевший і дорога забере якийсь час, але ж це Рим і його просто зобов'язаний побачити кожен!

Чим зайнятися в Римі

1. Нарешті побачити Колізей своїми очима

2. Відвідати Ватикан

3. Кинути монетку в знаменитий фонтан Треві

4. Спробувати чудову італійську піцу та повітряне тірамісу

Поїздка на 8 березня по Україні

Романтичне Вилкове

Якщо для подорожі в справжню Венецію трьох днів може бути замало, то для поїздки в так звану «українську Венецію» - Вилкове – те, що треба.

Вилкове нерідко називають українською Венецією / Фото УНІАН

«Родзинка» Вилкового полягає в тому, що це місто на воді. Замість звичних вулиць і тротуарів тут є канали шириною в кілька метрів, якими місцеві плавають на українських «гондолах».

Читайте такожСтаровинні замки, соляні печери чи співаючі тераси: 5 ідей для романтичного уїк-енду в Україні

Дістатися в місто з Одеси можна за 3,5 години, вартість проїзду на маршрутці становить 180 гривень. До Одеси з Києва можна доїхати на поїзді. Ціна квитка – 170-230 грн в плацкарті та 630 грн в купе.

Варіантів щодо розміщення, на жаль, на 8 березня у Вилковому залишилося зовсім мало, найдешевший з яких – 600 грн за ніч. А тому варто поквапитися з пошуком. Або ж можна спробувати підшукати квартиру або будинок у приватних власників.

Замість вулиць у Вилковому річки / Фото УНІАН

Чим зайнятися у Вилковому:

1. Покататися по каналах міста на човні або погуляти вздовж них

2. Відправитися на «нульовий кілометр» - місце, де Дунай впадає в море

3. Оглянути старообрядницькі церкви

4. Спробувати місцеве вино

5. Відвідати унікальний острів Єрмаков – поспостерігати за унікальними птахами і тваринами

Затишні Чернівці

Про Чернівці жартують, що у цього міста «бабуся – Австрія, дідусь Франц Йосип», а ще їх нерідко називають «українським Віднем» або «малим Парижем». Основною визначною пам'яткою Чернівців є бруковані вулички і красиві будиночки з черепичними дахами, тому прогулянка Чернівцями буде вельми приємною навіть в дощову березневу погоду.

Українські Чернівці нічим не поступаються Європі / Фото Марина Григоренко

Доїхати до Чернівців з Києва можна на поїзді, що прибуває о 8 годині ранку. Плацкартний квиток коштує 247 грн, а купейний - 484 грн.

Читайте такожПодорож українськими замками, частина VII: Луцьк, Хотин та Радомишль

На вихідні 8 березня в Чернівцях зараз доступні близько 50 пропозицій. Ціни в готелях стартують від 120 грн за ніч в загальному номері, тоді як одномісний номер обійдеться мінімум в 250 грн. Найскромніший двомісний номер коштуватиме близько 300 грн, але це подалі від центру міста.

Чернівецький університет - одна з головних визначних пам'яток міста / Фото Марина Григоренко

Чим зайнятися в Чернівцях:

1. Оглянути будівлю Чернівецького національного університету, який більше схожий на старовинний замок

2. Перейнятися величчю Костелу Пресвятого Серця Ісуса – прикраси «українського Відня»

3. Годинами гуляти вулицями і насолоджуватися старовинною архітектурою

4. Помилуватися вечірнім містом з гори закоханих

Грайлива Одеса

Перераховувати всі плюси Одеси можна до нескінченності. Без перебільшення, одне з найколоритніших українських міст саме по собі вже є пам'яткою. Тут ви можете набути унікальне вміння торгуватися на ринках і перейняти неповторний шарм одеського гумору. Ну і, звичайно ж, тут море!

Одеса готує масу сюрпризів / Фото УНІАН

Квитки з Києва в Одесу розлітаються, як гарячі пиріжки, тому потурбуватися про них слід якомога раніше. Квиток у плацкарт коштує близько 180 грн, а в купе – 784 грн.

Читайте такожЗбираємось у відпустку: куди вирушити влітку за морем і сонцем

В Одесі менше ніж за місяць, як не дивно, доступні більше 600 варіантів розміщення. Ціни стартують від 100 грн за ніч в багатомісних номерах у хостелах, а найдешевший одномісний номер обійдеться в суму близько 200 грн. Найскромніший двомісний номер коштуватиме близько 300 грн, а ось номер для двох в хорошому готелі в центрі міста – близько 500 грн.

Одеса - це ще і Чорне море / Фото УНІАН

Чим зайнятися в Одесі:

1. Погуляти по Дерибасівській і спуститися (не піднятися!) по Потьомкінських сходах

2. Здійснити морську прогулянку на яхті або теплоході

3. Провести вечір в одеському пабі

4. Спуститися в грандіозні підземні катакомби.

***

Яке місто ви б не вибрали - в Україні чи за кордоном, ми бажаємо вам чудово провести вихідні. Й сподіваємося, що наші поради обов'язково знадобляться вам в поїздці!

Броскова Ольга

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся