Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича вважається чи не головною туристичною родзинкою буковинського міста Чернівці, причому у будь-яку пору року.

Читайте такожНа вихідні до Чернігова: зимова подорож до серця Сіверщини (фоторепортаж)

Особливо туристів приваблює центральний корпус університету, де раніше розміщувалася резиденція митрополитів Буковини і Далмації. Основний комплекс будівель був зведений у 1920-1922 роках за часів румунської адміністрації і складається з трьох навчальних корпусів (№4, 5, 6) і діючої церкви Трьох Святителів. Нерідко його ще називають "українським Хогвартсом", заманюючи сюди відвідувачів на єкскурсії. 

Відео дня

У 2011 році центральний корпус Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича включили до списку Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО.

Не менш цікавим є невеличкий дендрологічний парк за головним корпусом університету. У теплу пору року його зазвичай "окуповують" молодята, які хочуть зробити там весільні фотосесії. А ось взимку там можно доволі вільно прогулятися, адже у цей період там не так багато людей, головне встигнути "проскочити" між екскурсійними групами. 

До речі, про екскурсії до Чернівецького університету. На територію зазвичай вільно пропускають тільки працівників та студентів університету, ретельно перевіряючі перепустки. Усі інші можуть потрапити туди у складі екскурсійної групи щодня з 10 до 17 години. Групи формуються за попереднім записом або безпосередньо на місці. Тривалість  екскурсії – 45 хв. Коштує така єкскурсія для дорослих 35 грн, студенти - 20 грн, діти - 15 грн. При групі менше 6 осіб - 50 грн з особи. Екскурсії доступні кількома мовами - більш детально можна прочитати за посиланням.

Під час екскурсії є можливість оглянути Храм Трьох Святителів, Мармурову, Блакитну, Червону зали та дендропарк, послухати церковний спів, провести фото- та відео зйомку. Відвідувати зали дозволено лише у присутності екскурсовода. Детальніше про комплекс Чернівецького університету можна дізнатися на офіційному сайті.

Крім того, в університетську церкву та парк можна завітати самостійно без екскурсії і без відвідування інтер'єрів, заплативши 20 грн для дорослих, 10 грн - діти та студенти.

Цікаво, що оплата проводиться на вході виключно через термінал банку.

До речі, детальніше про те, що можна ще подивитися у Чернівцях, можна почитати у матеріалі УНІАН.Туризм.