На меломанів в 2019 році чекає насичене музичне літо / Фото REUTERS

Фестивалі літа 2019: куди вирушити за музикою і драйвом в Європі та Україні

08:01, 09.03.2019
30 хв. Туризм

Літо традиційно асоціюється у меломанів з фестивалями. Тисячі українців відправляються за музичним драйвом в інші міста і навіть країни. І далеко не завжди справа тільки в музиці – це і життєвий досвід, і яскраві враження, і нові знайомства. А оскільки до літа залишилося менше трьох місяців, саме час серйозно зайнятися підготовкою до своїх музичних пригод. УНІАН.Туризм зібрав добірку музичних фестивалів в Європі та Україні на будь-який смак, куди слід заїхати влітку 2019.

Меломани відправляються на музичні фестивалі з різних причин. Хтось хоче побачити живий виступ своїх кумирів, які у найближчому майбутньому в Україну не дістануться. Когось цікавить особлива фестивальна атмосфера, і тоді склад учасників не такий вже й важливий, а квитки купуються ще на ранніх стадіях продажу. Хтось зазирає на фестиваль під час літньої відпустки в тій чи іншій країні.

Читайте такожПлани на весну: драйвові концерти, довгоочікувані кінопрем'єри та оригінальні вистави

Ми ж умовно поділили фестивалі Європи на чотири категорії і додали ще кілька слів про фестивалі в Україні:

Відео дня

- Східна та Центральна Європа, де ціни лояльніші;

- Південні фестивалі в Іспанії, Італії та Португалії, де можна поєднати відпустку на морі з насиченою фестивальною програмою;

- Західна Європа, де все дорого, але варте того, щоб хоч раз в житті випробувати;

- Фестивалі Німеччині, бо там їх найбільше на будь-який смак.

У будь-якому випадку, фестивалів як в Європі, так і в Україні влітку 2019 року більш, ніж достатньо. Залишається тільки зробити вибір залежно від своїх музичних уподобань і бюджету. Тим більше, що завдяки безвізу відправитися на фестиваль в Європу стало ще легше.

Фестивалі Східної і Центральної Європи – дешево і сердито

Українці займаються музичним туризмом вже досить давно, і найпопулярнішим напрямком тут є сусідні країни Європи, куди дістатися відносно дешево і швидко, а місцеві ціни більш-менш доступні. Водночас, з кожним роком склад учасників таких фестивалів все менше поступаються за якістю фестивалям Західної Європи. Однак, справедливості заради, і ціни на квитки на такі фестивалі поступово зростають. Тим не менш, ціни на інші витрати накшталт проживання, їжі та проїзду тут все ще на порядок нижче, ніж у тих же Німеччині або Франції.

INmusic Festival 2019 (Загреб, Хорватія, 24-26 червня)

Хорватський INmusic Festival в першу чергу приваблює своїми дійсно лояльними цінами. Це чи не єдиний фестиваль Європи, де можна отримати найкрутіший лайн-ап з зірками світового рівня за ціною 60-70 євро за три дні. Та чого вже говорити, навіть київські фестивалі вже дорожчі!

Читайте такожБездонне, романтичне чи таємниче: топ-7 унікальних озер України, куди варто поїхати за яскравими враженнями

З мінусів – цього року фестиваль проходить з понеділка по середу, що далеко не всім зручно. По-друге, з України в Хорватію лоукостери поки не поспішають літати, а тому добиратися до Загреба не так вже швидко і бюджетно – ціни на авіаквитки стартують приблизно від 5,5 тисяч гривень, найчастіше з пересадкою. З іншого боку, можна взяти тиждень відпустки, частину її провести на фестивалі, а другу частину – поніжитися на хорватських пляжах Адріатики. У самому Загребі моря немає, але завжди можна переміститися в Спліт, Дубровник, Рієку або інше курортне містечко.

Вартість квитків на INmusic Festival 2019: до 29 березня триденний абонемент на фестиваль коштуватиме 67 євро, потім очікується подорожчання. Одноденні квитки надійдуть у продаж у травні, однак їх вартість буде від 60 до 67 євро, в залежності від лайн-апу. Якщо плануєте жити в кемпінгу, потрібно доплатити ще 33 євро.

Line-up INmusic Festival 2019: The Cure, Foals, Suede, Garbage, LP, The Hives, Kurt Vile & The Violators, Frank Turner & The Sleeping Souls, Sofi Tukker і багато інших.

Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

Open'er Festival 2019 (Гдиня, Польща, 3-7 липня)

Цей фестиваль знову ж приваблює наших меломанів фінансовою та територіальною доступністю – польська Гдиня знаходиться зовсім недалеко від Гданська, куди з України дуже легко і дешево можна долетіти на літаку. Сам фестиваль проходить на березі Балтійського моря, а тому це ідеальне місце для літнього відпочинку.

На фестиваль Оpen'er легко дістатися з Гданська / Фото Марина Григоренко

Крім того, сусідній Гданськ є неймовірно привабливим з туристичної точки зору. Враховуючи, що польський Оpen'er триває всього три дні, в рамках тижневої відпустки можна поєднати приємне з корисним – побувати на фестивалі в Гдині та погуляти Гданськом. Про те, чим зайнятися в Гданську, ми раніше писали у великому матеріалі-гіді.

Вартість квитків на Оpen'er 2019: квиток на один день фестивалю на даний момент коштує 279 польських злотих (близько 1970 грн), квиток на два дні – 419 злотих (близько 2960 грн), з кемпінгом – 489 злотих, на чотири дні – 599 злотих (близько 4230 грн), з кемпінгом – 699 злотих. Ці ціни діятимуть до 11 червня.

Line-up Оpen'er 2019: Travis Scott, The Smashing Pumpkins, Swedish House Mafia, Anna Calvi, Diplo, Jungle, Robyn, Rudimental, The 1975, Tom Walker, Vampire Weekend, та багато інших.

Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

Sziget Festival 2019 (Будапешт, Угорщина, 7-13 серпня)

Угорський Sziget – мабуть, найулюбленіший фестиваль українських меломанів, куди наші співвітчизники їздять вже не перший рік. По-перше, за 7 днів фестивалю тут можна почути виступи сотень музикантів – як зірок світового рівня, так і маловідомих, але не менш цікавих представників різних країн. По-друге, крім музичної програми Sziget пропонує безліч інших розваг. По-третє, фестиваль проходить практично в центрі Будапешта – одного з найпривабливіших туристичних міст Європи, та ще й з доволі доступними цінами. Про те, чим зайнятися в Будапешті, ми раніше писали у великому матеріалі-гіді.

Фестиваль Sziget проводиться в самому центрі Будапешту / Фото Марина Григоренко

Вартість квитків на Sziget 2019: у передпродажу ціни на 7-денний абонемент стартували від 299 євро, однак 7 березня піднялися до 329 євро. Фінальна вартість тижневого абонемента на Сігет 2019 становитиме 339 євро. З хороших новин – абонемент можна придбати в розстрочку на 3, 4 і 5 місяців. Також можна придбати квитки на один день від 75 євро, на три дні за 209 євро і на п'ять днів по 299 євро. У вартість квитків входить базовий доступ в кемпінг, однак за покращені умови і додаткові послуги вже доведеться доплатити, залежно від ваших потреб.

Читайте такожРок, тріп-хоп і класика: топ-5 концертів березня в Києві

Line-up Sziget 2019: Foo Fighters, Ed Sheeran, The National, Florence + The Machine, Post Malone, Twenty One Pilots, The 1975, Martin Garrix, Franz Ferdinand, James Blake, Years & Years, Tove Lo, Razorlight і багато інших.

Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

Інші фестивалі Східної Європи

- Colours of Ostrava 2019 – Острава, Чехія, 17-20 липня, квитки від 114 євро. Серед учасників - The Cure, Florence and the Machine, Rag'n'Bone Man, Tom Walker, Mogwai, MØ, Hiromi, Dakh Daughters, ZAZ, Rosalía, Xavier Rudd і багато інших. Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

- EXIT Festival 2019 - Нові-Сад, Сербія, 4-7 липня, квитки від 99 євро. Серед учасників - The Cure, Carl Cox, Sofi Tukker, Dimitri Vegas & Like Mike і багато інших. Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

- Ultra Europe 2019 – Спліт, Хорватія, 12-14 червня, квитки від 169 євро. Склад учасників фестивалю поки невідомий, однак досвід попередніх років підказує, що щорічно на нього з'їжджаються кращі зірки світової електронної музики. Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

Пляжні фестивалі – драйвове з корисним

Нерідко відвідувачі літніх фестивалів хочуть вбити одним пострілів двох зайців, а тому відправляються за музикою в міста-морські курорти Середземномор'я або Адріатики – Іспанія, Італія, Португалія. Зрозуміло, це не єдині «морські» напрямки, проте саме в цих країнах, як правило, досить гучні імена учасників фестивалів. Та й не слід забувати, що у них багата історія, культура та архітектура, а тому за одну поїздку можна захопити відразу все – музику, пляжний відпочинок та екскурсії.

Primavera Sound 2019 (Барселона, Іспанія, 30 травня – 1 червня)

Іспанська Прімавера не перший рік привертає увагу наших меломанів. Хоча б тому, що українці дуже люблять відпочивати в Іспанії, і в Барселоні зокрема. Це і дивовижна архітектура, і яскраве життя, і, звичайно ж, тепле Середземне море. Враховуючи, що влітку в Барселоні дуже жарко, місцевий фестиваль починається ближче до вечора і триває практично до ранку. А тому, якщо у вас є час та натхнення, запросто можна в денний час відправитися позасмагати на пляжі, поплавати в морі або ж присвятити час екскурсій. Про те, чим зайнятися в Барселоні, ми раніше писали у великому матеріалі-гіді.

Що може бути краще крутого фестивалю в морському місті / Фото Віра Снєгур

Якщо ж говорити про музичну спрямованість фестивалю, Primavera Sound прагне не обмежуватися жанровими рамками, радше орієнтуючись на актуальні музичні тренди і визнаних легенд, одночасно не забуваючи давати майданчик молодим і незвичайним виконавцям.

Читайте такожЗапаморочливо і красиво: казкова поїздка на гору Монсеррат під Барселоною

Вартість квитків на Primavera Sound 2019: станом на початок березня абонемент на всі дні фестивалю коштує 195 євро, однак після продажу 85% від загальної кількості квитків ціни піднімуть до 215 євро. За тією ж системою на даний момент одноденні квитки на фестиваль продаються по 80 євро, з перспективою подорожчання до 90 євро після продажу 70% таких квитків на кожен з днів. Також фестиваль пропонує кілька варіантів розміщення - від просторих наметів до затишних мобільних будиночків за ціною від 55 євро за ніч (ціна йде не за одну особу, а за житлоплощу, зазвичай туди поміщаються по 3-4 людини). Правда, розташовані такі кемпінги не на території фестивалю, а на березі моря, і дорога займе близько 40 хвилин. З хороших новин – трансфер від місця ночівлі включений у вартість ночівлі. Та й, як ніяк, це ж житло на березі моря!

Line-up Primavera Sound 2019: Interpol, Tame Impala, Cardi B, Solange, Janelle Monáe, Jarvis Cocker, Suede, Primal Scream, Stereolab, Future, James Blake, Big Red Mashine, Mac Demarco, Erykah Badu, FKA Twigs, Róisín Murphy та багато інших.

Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

Mad Cool Festival 2019 (Мадрид, Іспанія, 11-13 липня)

Минулого року мадридський Mad Cool став одним з найскандальніших фестивалів Європи. Він заманив величезну кількість меломанів приголомшливим лайн-апом і порівняно невеликими цінами, проте пізніше отримав чимало негативних відгуків через погану організацію. Люди скаржилися на млявий персонал, який навіть не говорив англійською, через що виникли великі черги, скасування виступів музикантів через накладки звуку і багато іншого.

Багато людей їдуть на фестивалі за особливим драйвом / Фото УНІАН

Тим не менш, цього року фестиваль повертається з не менш гучними іменами і хочеться вірити, що цього разу організатори врахують всі торішні огріхи. З іншого боку, це ж Мадрид, таке бажане для туристів місто з розкішною архітектурою, елегантними бульварами і затишними парками. Так, ми умовно віднесли Mad Cool до пляжних фестивалів, хоча насправді до найближчого моря звідси близько 350 кілометрів. Проте вся Іспанія країна південна і гаряча, а враховуючи, що фестиваль триває всього три дні – запросто можна брати тижневу відпустку і поєднати фестивальний відпочинок в Мадриді з пляжним десь у Валенсії або Барселоні.

Читайте такожВечеря в печері або столик під водою: гід найнезвичайнішими ресторанами Іспанії

Вартість квитків на Mad Cool Festival 2019: станом на початок березня триденний абонемент на фестиваль коштує 175 євро, тоді як одноденні – 79 євро.

Line-up Mad Cool Festival 2019: The Cure, Bon Iver, The National, The Smashing Pumpkins, Iggy Pop, Noel Gallagher's High Flying Birds, The Chemical Brothers, The Hives, Miles Kane, Robyn, Mogwai, The 1975, Bonobo, Carpenter Brut, Alma, Tash Sultana, Wolf Mother, Years & Years і багато інших.

Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

Home Venice Festival 2019 (Венеція, Італія, 12-14 липня)

Італійська Венеція також не потребує особливої реклами. Цілком заслужено місто на воді є одним з найбільш відвідуваних туристами. Їдуть сюди за романтикою, унікальною вишуканою архітектурою, чудовою кухнею і, звичайно ж, Адріатичним морем. Про те, чим зайнятися у Венеції, ми раніше писали у великому матеріалі-гіді.

Венеція просто створена для фестивалів і карнавалів / Фото УНІАН

Вартість квитків на Home Venice Festival 2019: вартість триденного абонемента станом на початок березня становить 120 євро, триденний квиток з кемпінгом обійдеться в 180 євро, квитки на кожен день – по 60 євро. Далі очікується подорожчання.

Line-up Home Venice Festival 2019: Editors, Young Thug, LP, Paul Kalkbrenner, Pusha T і багато інших.

Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

Інші південні фестивалі:

- NOS Primavera Sound 2019 – Порту, Португалія, 6-8 липня, вартість квитків від 103 євро. Серед учасників – Solange, Stereolab, Jarvis Cocker, Tommy Cash, J Balvin, Interpol, James Blake, David August, Erykah Badu, Rosalía, Nina Kraviz і багато інших. Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

Читайте такожСтаровинні замки, соляні печери чи співаючі тераси: 5 ідей для романтичного уїк-енду в Україні

- NOS Alive 2019 – Оейраш (Лісабон), Португалія, 11-13 липня, вартість квитків від 139 євро. Серед учасників - The Smashing Pumpkins, The Cure, Thom Yorke, Bon Iver, The Chemical Brothers, Vampire Weekend, Hot Chip, Weezer, Tash Sultana, H. E. R., Cut Copy і багато інших. Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

- Benicassim 2019 – Бенікасім (Валенсія), Іспанія, 18-21 липня, вартість квитків від 125 євро. Серед учасників – Kings of Leon, Lana Del Rey, George Ezra, Jess Glynne, Franz Ferdinand, Fatboy Slim, The 1975, Квіти, Kodaline і багато інших. Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

Фестивалі Західної і Північної Європи

Однією з найбільш фестивальних країн Європи традиційно вважається Великобританія – це Glastonbury Parklife, Isle Of Wight Festival, Wireless, Download, Sound City, Creamfields і багато інших знаменитих фестивалів. Однак з огляду на труднощі з отриманням британської візи, ми не будемо докладно зупинятися на тутешніх фестивалях, а перемкнемося на інші країни Західної та Північної Європи. Бельгія, Нідерланди, Данія – ці країни, безумовно, приваблюють чимало туристів, але одночасно є досить дорогими. І, тим не менш, всі витрачені зусилля і кошти того варті.

Rock Werchter 2019 (Верхтер, Бельгія, 27-30 червня)

Бельгійське село Верхтер з 3,5 тисячами населення, мабуть, відоме тільки однойменним рок-фестивалем, який проводиться тут ще з середини 70-х років. Зрозуміло, зайнятися тут особливо нічим, однак поїздку можна поєднати з відвідуванням інших міст і навіть сусідніх Нідерландів та Німеччини. Так, до Брюгге з Вехтера їхати близько 50 кілометрів, а до Брюсселя – взагалі 30 кілометрів. До Льєжа, який знаходиться зовсім недалеко від німецького Ахена і нідерландського Маастрихта, від Вехтера близько 80 кілометрів.

Фестивалі Західної Європи приваблюють лайнапами та організацією / Фото REUTERS

Вартість квитків на Rock Werchter 2019: триденний абонемент на початок березня коштує 243 євро, квитки на один день – 105 євро, однак на 28 червня (хедлайнери - Tool, The Cure, Bring Me The Horizon) всі вже повністю розпродані. Також фестиваль пропонує широкий спектр пропозицій з розміщення – від традиційного кемпінгу в скромних умовах зі своїми наметами до комфортних тентів та мобільних будиночків.

Читайте такожГотельне питання: як вдало підібрати житло і не зіпсувати подорож

Line-up Rock Werchter 2019: Tool, The Cure, Pink, Muse, Bastille, Elbow, Mumford & Sons, Florence and the Machine, Charlotte Gainsbourg, Richard Ashcroft, Bring Me The Horizon, Kylie, Years & Years, Weezer, Janelle Monáe, The 1975, Robyn, Jungle, Macklemore, The Good, The Bad & The Queen, Miles Kane, Greta Van Fleet, Balthazar, New Order, Underworld і багато інших.

Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

Awakenings 2019 (Амстердам, Нідерланди, 29-30 червня)

Ну а хто не хоче потрапити до Амстердама? Столиця Нідерландів приваблює натовпи туристів своєю свободою і доступністю тих атрибутів молодіжної культури, які в багатьох інших країнах заборонені. Зрозуміло, і фестиваль тут відповідний – в першу чергу орієнтований на молодь і тусовщиків. Основні музичні напрямки на фестивалі Awakenings - techno, house та інші електронні жанри. Тим не менше, крім галасливих вечірок Амстердам цікавий і своєю особливою архітектурою з безліччю каналів і вузьких будиночків з гострими дахами, а також музеями з шедеврами Ван Гога, Рембрандта, Вермеєра та інших визнаних майстрів.

Амстердам - просто магніт для молоді / Фото REUTERS

Вартість квитків на Awakenings 2019: неймовірно, але факт – абонементи на фестиваль за 119 євро і квитки на суботу за 74 євро вже розпродані, у продажу доступні лише квитки за 59 євро на неділю. З іншого боку, частина учасників фестивалю виступають і в суботу, і в неділю, тому й одного дня може бути достатньо. Тим не менше, якщо ви дуже хочете потрапити на фестиваль обидва дні, можна спробувати відстежувати пропозиції на сторінці заходу в Facebook, як правило, там періодично трапляються варіанти від тих, хто з якоїсь причини не може потрапити на фестиваль і намагається продати квиток. Але тут все ж чималий ризик.

Line-up Awakenings 2019: Adam Beyer, Jeff Mills, Nina Kraviz, Sven Väth, Joris Voorn, Kölsch, Clair Morgan, Amelie Lens, Bart Skils X Victor Ruiz, Dax J, Adriatique, Dave Clarke, Dixon та багато інших.

Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

Roskilde 2019 (Роскілле, Данія, 29 червня – 6 липня)

Датський фестиваль Roskilde це музичний марафон для справжніх фестивальників. Протягом тижня на відвідувачів чекають виступи легенд світової музики, найактуальніших зірок і величезної кількості молодих-самобутніх скандинавських виконавців. Лише музикою, як буває у випадку з такими великими фестивалями, справа не обмежується – це і різноманітні майстер-класи, і програми для активістів, й інші розваги, і їжа, і, звичайно ж, нові знайомства.

Фестиваль Roskilde проходить приблизно в 30 км від Копенгагена / Фото REUTERS

Саме по собі містечко Роскілле невелике і знаходиться трохи вглиб країни. Проте столиця Данії Копенгаген звідси всього в 30 кілометрах. Дістатися туди можна всього за півгодини на громадському транспорті, якщо хочеться відправитися за культурою та архітектурою. Мабуть, головним мінусом тут буде те, що Данія, і особливо Копенгаген, є одним з найдорожчих місць Європи. А тому для того, щоб провести тут більше тижня, доведеться витратити чимало грошей.

Читайте такожПригоди без зайвого багажу: 6 порад для бюджетної та комфортної подорожі

Вартість квитків на Roskilde 2019: абонемент на всі дні фестивалю обійдеться в 2100 датських крон (близько 280 євро), тоді як одноденні квитки коштують по 1050 датських крон (близько 140 євро). Кемпінг потрібно купувати окремо, однак більшість пропозицій на території фестивалю вже розпродані. На даний момент доступно лише кілька варіантів від 100 датських крон.

Line-up Roskilde 2019: Bob Dylan With His Band, The Cure, Cardi B, MØ, Robert Plant And The Sensational Space Shifters, Travis Scott, Robyn, Brockhampton, Cypress Hill, Bring Me the Horizon, Tears For Fears, Testament, Underworld, Jungle, Alma, Denzel Curry та багато інших.

Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

Інші фестивалі Західної та Північної Європи:

- Garorock 2019 - Марманд, Франція, 27-30 червня, квитки від 160 євро. Серед учасників – Interpol, Macklemore, Marshmello, James Blake, Beirut, Sum 41, Christine and the Queens, DJ Snake та багато інших. Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

- Les Eurockéennes 2019 - Бельфор, Франція, 4-7 липня, квитки від 91 євро. Серед учасників – Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators, Weezer, The Chainsmokers, Interpol, The Roots, Stray Cats, Jain, Romeo Elvis, Parkway Drive і багато інших. Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

- Dour Festival 2019 – Дур, Бельгія, 10-14 липня, квитки від 160 євро. Серед учасників - A$AP Rocky, Adam Beyer, Amelie Lens, Apparat, David August, Disclosure, Damso, GoGo Penguin, Gramatik, Møme, Nina Kraviz і багато інших. Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

- Oya 2019 – Осло, Норвегія, 6-10 серпня, вартість квитків від 2954 норвезьких крон (близько 305 євро). Серед учасників - The Cure, Robyn, Sigrid, Tame Impala, Karpe, James Blake, Stereolab, Idles і багато інших. Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

Фестивалі Німеччині – свято кожні вихідні

Німеччину просто неможливо не виділити в окрему фестивальну категорію, адже, не рахуючи Великобританії, напевно, це найбільш фестивальна країна Європи. Музичні фестивалі на будь-який смак – світового масштабу, жанрові або тільки з місцевими зірками – проводяться тут мало не кожні вихідні по всій країні. Одночасно німецькі фестивалі просто вражають своєю організованістю.

Німеччина - ідеальна фестивальна країна / Фото REUTERS

При цьому в Німеччину з України можна потрапити досить легко і бюджетно, адже рейси в цю країну є найпопулярнішими у лоукостерів, що літають в українські міста. До того ж, оскільки Німеччина країна велика і різна – фестиваль собі можна підбирати не тільки за музикою, але і за географією.

Rock am Ring і Rock im Park (Нюрбург/Нюрнберг, Німеччина, 7-9 червня)

Фестивалі-близнюки Rock am Ring і Rock im Park вважаються одним з найбільших музичних заходів не тільки Німеччині, але і всієї Європи, а тому є бажаними серед меломанів далеко за межами країни. Лайн-апи фестивалів повністю дублюють один одного, відрізняючись лише по днях, а тому можна вибирати в залежності від того, куди хочете потрапити більше. При цьому в останні роки фестиваль відійшов від чистої рок-спрямованості та перейшов на схему широкого музичного різноманіття, враховуючи тенденцію до розмиття чітких жанрових рамок.

Читайте такожКазкові баварські замки: секрети комфортної подорожі в Нойшванштайн

Rock am Ring проходить на гоночній трасі Нюрбургрінг поблизу міста Нюрбург (земля Рейнланд-Пфальц), а краще з України туди добиратися через місто Кельн (лише 70 км на поїзді). Rock im Park проходить на трибуні Цеппелін в Нюрнберзі (земля Баварія) – майже в 400 кілометрах від свого «брата». Водночас, з точки зору розміщення та зручності, другий варіант є кращим, адже до центру міста від місця проведення фестивалю всього 5 кілометрів, тоді як Rock am Ring проходить подалі від населеного пункту. До того ж, Нюрнберг набагато більше Нюрбурга, а тому має більше варіантів розміщення і кращу інфраструктуру. Та й якщо ви хочете поєднати музичну подорож з пізнавальною, баварське місто Нюрнберг є дуже популярним туристичним напрямком, де є на що подивитися. Про те, чим зайнятися в Нюрнберзі, ми раніше писали у великому матеріалі-гіді.

Фестиваль Rock im Park в Нюрнберзі зручніший з точки зору інфраструктури / Фото Марина Григоренко

Вартість квитків на Rock am Ring 2019 / Rock im Park 2019: триденний абонемент на Rock am Ring 2019 коштує 189 євро, одноденних квитків у продажу вже немає. Триденний абонемент на Rock im Park 2019 коштує 239 євро, одноденні квитки – по 95 євро. При цьому за кемпінг потрібно доплачувати додатково – в першому випадку це від 50 євро, у другому – від 130 євро.

Line-up Rock am Ring 2019 / Rock im Park 2019: Tool, The Smashing Pumpkins, Slipknot, Slash, The 1975, Die Ärzte, Bring me The Horizon, Die Antwoord, Dropkick Myrphys, Foals, Alice in Chains, Arch Enemy, Architects, Godsmack, Bastille, Marteria & Casper, Alligatoah, Kontra K, SDP, Bonez MC & RAF Camora, Feine Sahne Fischfilet, Adam Angst, Kadavar і багато інших.

Детальніше про Rock am Ring 2019 можна дізнатися за посиланням. Детальніше про Rock im Park 2019 можна дізнатися за посиланням.

Wacken Open Air 2019 (Вакен, Німеччина, 1-3 серпня)

Фестиваль важкої музики у маленькому німецькому селищі Вакен, розташованому на півночі країни на території землі Шлезвіг-Гольштейн, неофіційно вважається головною метал-подією у світі. Вперше його провели у 1990 році й тепер він щорічно збирає по 70-80 тисяч відвідувачів. До головного міста землі – Кіля від Вакена приблизно 70 кілометрів, з України ж добиратися туди найлегше через Гамбург або Бремен.

Читайте такожНіч музеїв в Гамбурзі: як це відбувається в Європі

У 2018 році фестиваль також потрапив у всі світові ЗМІ завдяки новинам про те, що до місця його проведення проклали 7-кілометровий пивопровід. Зробили це з двох причин – щоб не псувати селищні дороги вантажним транспортом і щоб у відвідувачів фестивалю завжди було свіже пиво.

Німецьких металістів просто не могли залишити без пива / Ілюстрація REUTERS

Вартість квитків на Wacken Open Air 2019: на цей рік 75 тисяч абонементів на фестиваль вже розпродані, а тому шансів потрапити на нього цього літа практично немає. Звичайно, можна спробувати дістати квитки у посередників або у тих, хто купив квиток заздалегідь, але не зможе потрапити на фестиваль, хоча це і ризиковано. Тому, якщо хочете потрапити на фестиваль наступного року, про квитки потрібно буде подбати заздалегідь.

Line-up Wacken Open Air 2019: Slayer, Prophets of Rage, D-A-D, Anthrax і багато інших, чиї імена оголосять дещо пізніше.

Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

Lollapalooza Berlin 2019 (Берлін, Німеччина, 7-8 вересня)

Один із завершаючих літній сезон фестивалів Німеччини Lollapalooza щороку збирає десятки тисяч німців і туристів. Хоча б тому, що Берлін є визнаною столицею нічного і молодіжного життя, в яке прагнуть зануритися гості з усього світу. При цьому склад учасників фестивалю традиційно на високому рівні, без прив'язки до жанрів, з вдалим поєднанням світових зірок з найактуальнішими іменами на сучасній німецькій музичній сцені. Також не варто забувати, що Берлін – місто з неймовірною кількістю музеїв, палаців, парків та інших визначних пам'яток, гідних уваги. Про те, як полегшити собі туристичне життя в Берліні за допомогою картки туриста, читайте в нашому великому матеріалі.

Берлін знає як влаштувати свято / Фото Марина Григоренко

Вартість квитків на Lollapalooza Berlin 2019: станом на початок березня дводенний абонемент на фестиваль коштує 149 євро, пізніше ціну піднімуть до 169 євро. Одноденні квитки на даний момент коштують по 84 євро. Також можна купити FlixBus Package за 179 евро, який окрім дводенного квитка на фестиваль дає своєму власнику право доїхати до Берліна і назад з будь-якого міста Європи рейсами FlixBus.

Читайте такожНа поїзді по Австрії: мальовничі краєвиди, доступ в найпотаємніші куточки та зупинки «на вимогу»

Line-up Lollapalooza Berlin 2019: Kings of Leon, Swedish House Mafia, TWENTY ØNE PILØTS, Kraftklub, Martin Garrix, Khalid, Billie Eilish, Hozier, 6LACK, Underworld, Olli Schulz, Scooter, UFO361, Don Diablo, Dendemann, Bausa, Alan Walker, Посилок, Princess Nokia, Courtney Barnett, Sigrid, Dean Lewis, Rex Orange County, Tom Walker, Loud Luxury, Roosevelt, Claptone, Pale Waves, ENO, Granada, Loopers, TV Noise і багато інших.

Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

FM4 Frequency Festival 2019 (Санкт-Пельтен, Австрія, 15-17 серпня)

Хоча FM4 Frequency Festival проводиться не в Німеччині, а в сусідній Австрії, ми просто не можемо його обійти стороною, адже минулого року випробовували все на собі. І, повірте, у них є чому повчитися. Детальніше про це можна прочитати в нашому великому звіті. Крім того, фестиваль FM4 Frequency, що як за формою, так і за змістом дуже нагадує німецькі фестивалі, точно допоможе вам уявити, чого ж чекати від подібних заходів в Німеччині.

Вартість квитків на FM4 Frequency Festival: триденний абонемент на даний момент коштує 179 євро. Крім доступу до всіх сцен фестивалю він дає право на проживання в кемпінгу – зі своїми наметами та спальниками. Одноденні квитки на фестиваль коштують по 99 євро.

Читайте такожМістечко з листівки: австрійський Гальштат як магніт для туристів

Line-up FM4 Frequency Festival: TWENTY ØNE PILØTS, Sunrise Avenue, Swedish House Mafia, Maclemore, Alligatoah, Trettmann, UFO361, G-Easy, Bullet For My Valentine, The Offspring, Capital Bra, Prophets Of Rage, Alison Wonderland, Rudimental і багато інших.

Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

Інші фестивалі в Німеччині:

- Maifeld Derby 2019 – Мангейм, 14-16 червня, квитки по 100 євро на всі дні, по 45 євро на один день. Серед учасників – The Streets, Hot Chip, Faber, Von Wegen Lisbeth, Parcels, Tocotronic, Balthazar, HVOB, Gurr і багато інших. Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

- Hurricane 2019 – Шессель, 21-23 червня, квитки по 189 євро на всі дні, по 99 євро на один день. Серед учасників – Foo Fighters, Mumford & Sons, Die Toten Hosen, The Cure, AnnenMayKantereit, Bilderbuch, Tame Impala, Interpol, Maclemore, Block Party, Stive Aoki, Papa Roach, Bosse, Frank Turner & The Sleeping Souls, Enter Shikari, The Wombats, 257ers, Trettmann, The Streets, Bausa, Ufo361, Die Orsons, OK Kid, Yung Hurn, Teesy, Schmutzki та багато інших. Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням. У фестивалю є брат-близнюк Southside 2019, який проводиться у ті ж дні в місті Нойхаузен-про-Екк і повністю дублює склад його учасників. Квитки на всі дні по 209 євро, по 99 євро на один день. Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

- Deichbrand Festival 2019 – Куксхафен, 18-21 липня, квитки по 149 євро на всі дні, одноденних поки що у продажу немає. Серед учасників – Thirty Seconds To Mars, The Chemical Brothers, Biffy Clyro, Fettes Brot, Alligatoah, Cro, Bonez MC & RAF Camora, The Kooks, Two Door Cinema Club, White Lies, Tom Walker, Wanda, Tocotronic, Donots, Feine Sahne Fischfillet, Madsen, Dendemann, Left Boy, Nura, Juju, Chefboss, Mine, Sookee і багато інших. Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

Читайте такожРіздвяні ярмарки в Німеччині: необхідне свято в найтемніший місяць року

- Juicy Beats 2019 – Дортмунд, 26-27 липня, квитки по 78 євро на всі дні, по 44 євро на один день. Серед учасників – AnnenMayKantereit, SDP, Antilopem Gang, VSK, Leoniden, Bausa, Trettmann, Dendemann, Claptone, UFO361, Drunken Masters, Ok Kid, Moop Mama, і багато інших. Фестиваль проводиться на березі озера, а орієнтований в першу чергу на німецького слухача, тому практично всі виконавці представляють тут місцеву музичну сцену. Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

Ну а що ж з фестивалями України?

Скільки би ми не нарікали на українських організаторів, тим не менше, фестивальне життя в Україні поступово налагоджується. З кожним роком стає все більше різних заходів, спрямованість стає різноманітнішою, а в лайнапи додаються хедлайнери європейських фестивалів.

Фестивальне життя в Україні поступово налагоджується / Фото УНІАН

Так, на це літо вже підтверджені:

- Atlas Weekend 2019 - 9-14 липня, Київ, абонементи на всі дні від 2100 грн. Серед учасників – The Chainsmokers, Black Eyed Peas, Tom Walker, Signal, Michael Kiwanuka, Brazzaville, Adept і багато інших. Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

- UPark Festival 2019 – 16-18 липня, Київ, квитки на один день від 1499 грн, абонемент на три дні від 3499 грн. Серед учасників – Rag'n'Bone Man, Thirty Seconds to Mars, Bring Me the Horizon, MØ, Nothing But Thieves, SWMRS, Pale Waves та інші. Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

- Brave! Factory Festival 2019 – 24-25 серпня, Київ, квитки по 40 євро. Серед учасників - Ata Kak, dOP, Dubfire, Jane Fitz & Carl H, Marcel Dettmann, Model 500, Oskar Offermann & Edward, Shabazz Palaces, When Saints Go Machine, Zenker Brothers та багато інших. Детальніше про фестиваль можна дізнатися за посиланням.

Зрозуміло, це далеко не повний список українських фестивалів літа 2019. Однак про них ми розповімо трішки пізніше в окремому великому матеріалі.

***

Якщо ви ще не склали свої літні фестивальні плани, але дуже хочете кудись вибратися – саме час почати займатися підготовкою. Зрозуміло, досвідчені фестивальники готуються набагато раніше – тоді й квитки дешевше, й пропозицій з розміщення більше. Тим не менш, ніколи не пізно й спонтанно кинутися на зустріч новим музичним пригодам!

Яскравих вам фестивальних вражень і захоплюючих подорожей!

Григоренко Марина

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся