Валенсія - місто з понад 2-тисячолітньою історією / Фото flickr.com/Andreas Wieser

Осіння Валенсія: старовинне готичне місто, куди можна втекти за теплом від осінніх холодів

07:43, 10.10.2019
7 хв. Туризм

Іспанська Валенсія – місто, відпочивати в якому можна цілий рік. Влітку це відпочинок на березі Середземного моря з широкими піщаними пляжами, восени-взимку – втеча за теплом в лагідні субтропіки. А ще Валенсія відома своєю старовинною готичною архітектурою, яскравим культурним життям та смачною їжею.

Під час Міжнародної туристичної виставки UITM-2019, що проходила на початку жовтня у Києві, серед інших свої туристичні можливості представив Офіс з туризму Валенсії / Valencia (Іспанія).

Читайте такожНевідома Барселона: секретні місця старовинного міста, куди ще не дісталися натовпи туристів

Як зауважив у своїй презентації представник Офісу з туризму Валенсії Мігель Перез (Miguel Angel Perez), Валенсія – це місто більш ніж з 2-тисячолітньою історією, завдяки чому воно є одним з найбільших культурно-історичних центрів Європи та справедливо занесене до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Відео дня
Лонха-де-ла-Седа у Валенсії / Фото visitvalencia.com

Середньовічна будівля шовкової біржи Лонха-де-ла-Седа (Lonja de la Seda) в пізньому готичному стилі; група стародавніх воріт навколо Валенсії, найбільш впізнаваними з яких є Torres de Serranos; численні церкви, багато оздоблені як ззовні, так і зсередини; розкішні палаци та старовинна затишна міська забудова – все це туристична Валенсії.

Площа перед Валенсійським готичним собором / Фото visitvalencia.com

Однак головною гордістю міста є Валенсійський готичний собор (Catedral de Santa María de Valencia), збудований у 13 столітті. Окрім того, що він з першого погляду вражає своєю нетиповою архітектурою та багатим внутрішнім оздобленням, також собор відомий як дім Святого Грааля. Адже саме в соборі Валенсії зберігається чаша, офіційно визнана католицькою церквою на чолі з Папою Римським Святим Граалем (за легендою, саме з нього Ісус Христос пив на Таємній вечері).

У Соборі Валенсії зберігається "офіційно визнаний" Святий Грааль / Фото visitvalencia.com

Читайте такожОстрів вічної весни: подорож на Тенеріфе без туроператорів

До речі, у Валенсії настільки багато готичних елементів в архітектурі та вона настільки унікальна, що валенсійську готику навіть виділяють в окрему категорію.

А ще в місті знаходиться близько 50 музеїв – як класичних мистецьких, так і сучасних науково-технічних, також є великий ботанічний сад та сучасний зоопарк. Місто взагалі дуже зелене, а неподалік від нього знаходиться чудовий природний парк Альбуфера.

Місто мистецтв та наук у Валенсії / Фото visitvalencia.com

Читайте такожЗапаморочливо і красиво: казкова поїздка на гору Монсеррат під Барселоною

До речі, про сучасність. У Валенсії дуже гармонійно поєдналися історична забудова та новітні архітектурні рішення. Одним з яскравих прикладів сучасної архітектури вважається так зване Місто мистецтв та наук – комплекс з п’яти будівель на осушеному дні міської річки Турія, збудований наприкінці 20 століття: L'Hemisfèric (кінотеатр IMAX, планетарій, театр лазерних постановок), Museo de las Ciencias Príncipe Felipe (науковий музей), L'Umbracle (галерея та сад), L'Oceanogràfic (найбільший у Європі океанографічний парк) та El Palau de les Arts Reina Sofía (оперний театр та сцена для інших театральних постанов). Комплекс оточений парками, струмками та басейнами, з численними кафе та барами, і є улюбленим місцем відпочинку мешканців та гостей міста.

Однак Валенсія приваблює туристів не лише одними історичними пам’ятками, а й можливостями для морського відпочинку. Адже розташована вона на березі Середземноморського моря, а її особливістю є широкі піщані пляжі.

У Валенсії дуже широкі пляжі / Фото wikipedia.org

Як зазначив у своїй презентації представник Офісу з туризму Валенсії Мігель Перез, доволі популярними у Венеції є морські круїзи, які проводяться з квітня по листопад. І якщо цього року ви вже не встигаєте на них потрапити, то вже є розклад на наступний рік.

Морські круїзи у Валенсії / Фото visitvalencia.com

Слід зазначити, що завдяки своєму субтропічному клімату середземноморського типу Валенсія є чудовим варіантом не лише для літнього відпочинку, але й для туристів, які хочуть вирватися з морозної України трохи погрітися в Європі. Адже середньорічна температура в регіоні становить близько +18 градусів, і навіть у грудні середні температури тут близько +12,5 градусів.

Валенсія - дуже зелене місто / Фото wikipedia.org

А ще Валенсія славиться своїми гастрономічними традиціями, багато в чому сформованими завдяки сприятливому для вирощування фруктів та овочів клімату. При цьому місцева кухня дуже багата і різноманітна – тут і м’ясо, і риба, і морепродукти.

Читайте також"Маньяна" та вічне свято душі: незвичайні факти про іспанців, знання яких допоможе в подорожі

Особливо радять туристам скуштувати валенсійську паелью – традиційну іспанські страву з рису, приправленого оливковим маслом та шафраном. Залежно від регіону її додаткові інгредієнти відрізняються, і якщо вірити мешканцям Валенсії, для них традиційною є паелья з додаванням курки, кролика та овочів. Втім, залежно від округу Валенсії, трапляються і більш екзотичні варіанти – з качкою, равликами, морепродуктами тощо. Ну а 20 вересня в Валенсії влаштовують велике свято – День паельї.

Валенсійська паелья / Фото wikipedia.org

Слід зауважити, що Валенсія взагалі багата на численні розважальні заходи - фестивалі, концерти, свята та багато усього іншого. Тож сумно вам тут точно не буде.

Читайте такожЯк вижити в євротурі зі скромним бюджетом, одним рюкзаком і хоч якимось комфортом

Дістатися з Києва до Валенсії можна прямими рейсами від авіакомпанії Ryanair, що наразі виконуються двічі на тиждень – по вівторках і суботах. З Києва літак вилітає об 11:55, а до Валенсії прибуває вже о 15:10. Зворотній літак з Валенсії відлітає о 6:20, а прибуває до Києва – об 11:20. Найдешевші квитки наразі за цим напрямком коштують 32,48 євро – на початок грудня 2019 року та середину січня 2020 року. Найдорожчі квитки – на найближчі дати та свята. Суттєво здешевшити вартість квитка можна у дні знижок, які у Ryanair бувають доволі часто.

При цьому доволі зручним є те, що Аеропорт Валенсії, також відомий як Аеропорт Манізес (Aeropuerto de Valencia або Aeropuerto de Manises), розташований усього о 8 кілометрах від міста.

Валенсія чекає / Фото visitvalencia.com

Дістатися з летовища до міста можна автобусною лінією MetroBus № 150 за 45 хвилин, вартість квитка в один бік – 1,45 євро. Курсує він по понеділках-п’ятницях з 5:25 до 22:00 кожні 26 хвилин, по суботах – кожні 35 хвилин, неділя вихідний. Детальніше читайте за посиланням.

Також аеропорт з містом сполучають щоденні лінії метро-трамваю №3 та №5. Вартість одного квитка на метро у Валенсії становить від 1,5 євро. Детальніше можна дізнатися за посиланням.

Детальніше з туристичними цікавинками Валенсії можна дізнатися за посиланням.

Марина Григоренко

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся