Бойовики прихована стягують техніку на Донбасі / facebook.com/EuroMaydan

Бойовики, використовуючи режим "великоднього перемир’я", продовжують приховано зосереджувати військову техніку та озброєння.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Дмитро Гуцуляк на прес-брифінгу.

Читайте такожБойовики перед "Великоднім перемир'ям" обстріляли ЗСУ понад півсотні разів: є поранені

Відео дня

«Використовуючи режим перемир’я, бойовики окупаційних військ продовжують приховано зосереджувати військову техніку та озброєння. Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє, що у районах населених пунктів Чистякове, Олександрівка та Круглик спостерігачами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ підтверджено факт розташування 14 танків, а у районі населеного пункту Золоте – 9 одиниць БМП-1», - сказав Гуцуляк.

Він додав, що за результатами проведеної верифікації місць відведеної техніки спостерігачі місії виявили відсутність 18 танків, 9 мінометів калібру 82 мм та 15 одиниць протитанкових гармат МТ- 12.

За словам Гуцуляка, на Світлодарському напрямку було зафіксоване переміщення техніки бойовиків до лінії зіткнення у кількості 14 БМП та 6 одиниць тентових вантажівок.

Як повідомляв УНІАН, Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі домовилася про всеосяжне, стійке і безстрокове припинення вогню з 30 березня 2018 року.

Проте протягом 30 березня російсько-окупаційні війська 32 рази порушили "великоднє перемир'я" на Донбасі.