Павло Жебрівський заявляв про необхідність залучення у регіон 3 млрд грн / фото president.gov.ua

Президент Петро Порошенко наголошує, що Україна вітає готовність Європейського Союзу долучитися до відбудови звільнених територій у Донецькій і Луганській областях.

Про це глава держави повідомив у соціальній мережі Facebook.

"Україна вітає готовність Європейського Союзу залучитися до відбудови та розвитку звільнених від російського агресора територій Донецької та Луганської областей", - зазначив Порошенко.

Відео дня

"На саміті Україна-ЄС ми домовились про запуск моєї ініціативи щодо «патронажу» з боку зацікавлених держав-членів ЄС над окремими містами та районами цих територій для впровадження проектів адресної допомоги на відновлення інфраструктури, економічного розвитку, забезпечення нормальної життєдіяльності громад", - додав глава держави.

Читайте такожPolitico: Охоплений війною Донбас стає здичавілим

Як повідомляв УНІАН, у 2017 році на той момент голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявляв про необхідність залучення у регіон 3 млрд грн на відбудову пошкоджених внаслідок обстрілів російських бойовиків житлових будинків, шкіл, дитсадків та медзакладів.

У спільній заяві ювілейного XX саміту Україна - Євросоюз, який 9 липня відбувся у Брюсселі, відзначається необхідність прискорення процесу реформ у сфері боротьби з корупцією. Відзначалася необхідність продовження зусиль в імплементації судової реформи та реформи прокуратури. Також були визнані європейські прагнення України.