Найбільше перешкоджають роботі ОБСЄ бойовики ДНР / фото УНІАН

Пересуватися спостерігачам ОБСЄ перешкоджають по обидві сторони лінії розмежування на Донбасі, проте найбільше таких випадків відбувається на півдні окупованої території Донецької області.

Читайте такожСпостерігачі СММ ОБСЄ помітили на Донбасі 24 танки російських окупантів

Про це повідомляє "112 Україна" з посиланням на заяву заступника голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александра Хуга.

Відео дня

"Це відбувається по обидві сторони, проте активніше - на непідконтрольних уряду територіях. Особливо на півдні Донецької області, непідконтрольної Україною. Це клаптик землі приблизно 30 кілометрів у ширину, доходячи до Азовського моря. Нас неодноразово там зупиняли і не давали виконувати нашу роботу", - підкреслив він.

Хуг зазначив, що організація намагається захистити працівників місії за допомогою належного обладнання та навчань.

"Але ми не можемо захистити їх від усіх ризиків. І обидві сторони несуть відповідальність за захист цивільних, включаючи наших спостерігачів", - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, нещодавно спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували колони російських вантажівок, які посеред ночі виїжджали на Донбас і рухалися по ґрунтовій дорозі, де немає прикордонно-пропускного пункту.