Він також стверджує, що українська влада не має плану реінтеграції територій після закінчення війни \ УНІАН

Україна робить недостатньо для співвітчизників, які живуть на контрольованих угрупованнями «ДНР» та «ЛНР» територіях.

Читайте такожВолкер назвав оголошені сепаратистами "вибори" на Донбасі нелегітимними

Про це заявив спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв’ю радіо Свобода. Він також стверджує, що українська влада не має плану реінтеграції територій після завершення збройного конфлікту.

Відео дня

Попередні ідеї з реінтеграції, за його словами, «не мають потужної політичної підтримки, і є мало ознак, що це було б пріоритетом для українського уряду». «Це ганебно тому, що ці люди (що живуть на контрольованих гібридними силами територіях – ред.) пройшли багато чого. Це змушує їх бути дуже незадоволеними урядом України», – відзначив американський дипломат.

Він відзначив, що Київ має співпрацювати з Червоним Хрестом, щоб допомогти отримувати державні пенсії людям старшого віку і людям з обмеженими можливостями для пересування.

В ООН 12 вересня закликали українську владу забезпечити виконання рішення Верховного суду України щодо виплати пенсій як внутрішньо переміщеним особам, так і жителям неконтрольованих урядом територій східної України. «Ми наполегливо закликаємо українську владу забезпечити виконання рішення, що допоможе багатьом людям, які покладаються на ці виплати для забезпечення своїх найважливіших життєвих потреб», – заявила директор європейського бюро Управління верховного комісара ООН у справах біженців Паскаль Моро.

Правозахисна організація Human Rights Watch наприкінці серпня заявляла, що політика Києва щодо пенсіонерів із окупованих бойовиками регіонів дискримінаційна.