Спецпредставник США Курт Волкер / REUTERS

Спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки у справах України Курт Волкер заявляє, що на Донбасі з 2014 року в результаті збройного конфлікту було вбито більше людей, ніж у боснійській Сребрениці в середині 1990-х років.

Читайте такожЗа годину війни на Донбасі зникли безвісти понад 1,5 тисячі осіб – "Схід-SOS"

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на конференції в Києві.

Відео дня

Волкер підкреслив, що на сході України триває "гаряча війна", яка призводить до "катастрофічних наслідків для місцевого населення". Він зазначив, що в першу чергу мова йде про величезні гуманітарних проблемах.

"Більше 10 тисяч осіб загинуло - це більше, ніж у Сребрениці. Понад 1,5 мільйона осіб були переміщені. Це, напевно, найбільше переміщення європейського населення з часів Другої світової війни", - сказав Волкер.

"І цей конфлікт не закінчився, він не є замороженим, він триває протягом чотирьох років і триває щодня, щоночі", - додав спецпредставник США.

Також він зазначив, що в середньому кожні три дні на Донбасі гине один український боєць.

Як відомо, різанина в Сребрениці під час розпаду колишньої Югославії відбулася в 1995 році, в результаті цього військового злочину було вбито близько 8 тисяч боснійських мусульман - чоловіків та хлопчиків.