Відучора в Україні офіційно введено воєнний стан / фото УНІАН

В Україні офіційно запроваджено воєнний стан. Закон про нього набув чинності 28 листопада.

У Генеральному штабі вже повідомили, що українські Збройні сили перебувають у повній бойовій готовності. Особлива увага наразі прикута до Маріуполя та Бердянська, йдеться у сюжеті ТСН.

Українська розвідка підтверджує: росіяни нарощують біля наших кордонів ударні угруповання. Тільки літаків і вертольотів зібрано понад три сотні, на додачу підігнано танки та гармати. В окупований Крим, а саме до Керчі, ворог, уже не криючись, удень перекидає берегові ракетні комплекси "Бал". Свідки чергового військового злочину – жителі півострова, які помітили і зняли на відео довжелезну колону техніки на трасі окупованої території. 

Відео дня

Читайте такожВ Україні введено воєнний стан у 10 областях (карта)

Президент України Петро Порошенко каже, що це лише мала частина відомої натепер активності РФ. "На підтвердження нашої розвідувальної інформації про встановлення нових дивізіонів ракет в Криму – в чотири рази збільшилася кількість збройних сил, далекобійна артилерія, перебазовані літаки, ударні літаки", - розповів він.

У головному управлінні розвідки повідомляють, що після окупації Криму Росія суттєво модернізувала та наростила м'язи збройних сил усіх видів – сухопутні, повітряні і військово-морські. Загальна кількість лише військовослужбовців РФ в окупованому Криму налічує 31,5 тисяч багнетів. Значно збільшено кількість ракетних протикорабельних комплексів, субмарин, оснащених ракетними системами "Калібр", бойової авіації – як тактичної, так і армійської. Відбувається модернізація і відновлення військових аеродромів півострова.

Дії агресора змусили українську армію розпочати масштабні військові навчання чи не по всій країні. "Відпрацьовано плани відновлення боєздатності військових частин та підрозділів, які завершили виконання завдання в зоні ООС і знаходяться на полігонах. Терміни їхньої підготовки скорочені, і на сьогоднішній день можу вам доповісти, що одна з бригад вже пройшла злагодження – це 54-та бригада. Решта бригад найближчим часом також буде завершувати свою підготовку", - розповів заступник керівника Генштабу Родіон Тимошенко. 

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що воєнний стан не передбачає наступальних дій української армії, але за наказом керівників Міністерства оборони та Генштабу ЗСУ забезпечується передислокація підрозділів українських військ в район можливої атаки з боку Росії.