Сили і засоби у Повітряних силах наростили / фото УНІАН

Україна посилила угруповання Повітряних сил на загрозливих напрямках.

Як передає кореспондент УНІАН, про це президент Петро Порошенко повідомив під час зустрічі з воїнами 72-ї механізованої бригади, які виконують завдання у зоні проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі.

За його словами, українське військово-політичне керівництво визначило чіткі завдання при підготовці держави до відсічі російської агресії.

Відео дня

«Регулярно отримую доповіді як від керівництва Збройних сил, так і від секретаря РНБО, від керівників силових структур про хід виконання запланованих заходів та тримаю на особистому контролі й особисто перевіряю найважливіші з них», - додав президент.

Читайте такожУ штабі ООС розповіли про ситуацію на Донбасі минулої доби

Він зазначив, що за підсумками трьох тижнів дії воєнного стану у напрямку зміцнення обороноздатності держави зроблено вже чимало.

«Ми посилили протиповітряну оборону держави, наростили сили і засоби в Повітряних силах на загрозливих напрямках», - сказав Порошенко.

За словами президента, українські війська також отримали новітнє озброєння та військову техніку.

Як повідомляв УНІАН, після нападу Росії на українські кораблі в районі Керченської протоки з 26 листопада на 30 діб введено воєнний стан в 10 областях України, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також вздовж узбережжя Чорного і Азовського морів.