Новий голова ОБСЄ відвідає Донбас / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін та чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ та з європейських питань Словацької Республіки Мирослав Лайчак через два тижні відвідають Донбас.

Читайте також"Готуються до бойових дій": бойовики "ЛНР" нарощують важке озброєння - СЦКК

Про це глава українського зовнішньополітичного відомства повідомив у мікроблозі Twitter.

Відео дня

"Вітання Словаччині та моєму хорошому другу Мирославу Лайчаку з прийняттям головування в ОБСЄ у 2019 році. Бажаю Словаччині в ОБСЄ бути захисником цінностей і принципів ОБСЄ, кричущо порушених Російською Федерацією. З нетерпінням очікую на прийняття Мирослава в Україні через два тижні. Разом поїдемо на Донбас", - наголосив Клімкін.

Як повідомляв УНІАН, з 1 січня 2019 року Словаччина перейняла від Італії головування в Організації з безпеки та співробітництва в Європі та заявила про важливість підтримки дотримання режиму припинення вогню та відведення озброєння на Донбасі.

Лайчак заявмив, що Словаччина буде приділяти першочергову увагу попередженню виникненню нових конфліктів та одночасно намагатиметься пом'якшувати гуманітарні наслідки вже існуючих конфліктів.

"Словаччина активно братиме участь в усіх зусиллях для зменшення напруги, зміцнення довіри та сприяння діалогу. Під час нашого головування ми працюватимемо з метою досягнення такого необхідного покращення умов життя для постраждалого населення за допомогою цілеспрямованих проектів. Ми підтримаємо повне виконання існуючих зобов'язань, в тому числі тих, що покликані повною мірою дотримуватися режиму припинення вогню та відведення важкого озброєння", - наголосив Лайчак.