redcross.org

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у прес-релізі організації, розповсюдженому сьогодні під час прес-конференції президент МКЧХ Петера Маурера.

Також Маурер, інформуючи про результати своїх переговорів у Москві та Києві, зазначив, що президенти України та Росії Петро Порошенко і Володимир Путін висловилися на підтримку своїх зобов'язань щодо доставки гуманітарної допомоги населенню на схід України.

“Під час зустрічі як із президентом у Москві паном Путіним, так і з паном Порошенком у Києві було чітко зрозуміло, що обидві сторони висловлювали свої зобов'язання і свою відданість тому, щоб доставити гуманітарну допомогу цивільному населенню”, - сказав Маурер.

Відео дня

Читайте такожЗ'явилося відео обміну полоненими на Донбасі

Як повідомляв УНІАН, 26 лютого прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк попросив президента Міжнародного комітету Червоного Хреста допомогти уряду врегулювати проблему з доставкою гуманітарної допомоги для жителів окупованих територій Донбасу через лінію зіткнення.

Голова уряду висловив стурбованість діями Росії та очолюваних нею терористів на території України.

«Як і було очікувано, президент Путін та очолювані Росією терористи порушили Мінські домовленості», - сказав він.

Яценюк наголосив, що люди, які зараз проживають на тимчасово непідконтрольних Україні територіях, стали заручниками цих терористів.

«Наше спільне завдання - надати гуманітарну допомогу тим, хто живе в цих регіонах», - наголосив він, зазначивши, що покладається в цьому на підтримку Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Також повідомлялося, що до Харкова прибули 133 звільнених з полону українських військових.