Владислав Сурков, помічник президента РФ / REUTERS

Виконувачем обов'язків начальника управління президента з прикордонного співробітництва після відходу Олега Говоруна стане Олексій Філатов. Він опікується в Кремлі роботою з окупованим Донбасом - "ЛНР" і "ДНР".

Читайте такожНе Пушилін: ЗМІ дізналися, хто отримає реальну владу і контроль над фінансами після "виборів" у "ДНР"

Говорун написав заяву про відставку, підтвердили російському виданню РБК три джерела, близькі до управління. На сайті Кремля Говорун поки продовжує бути начальником управління.

Відео дня

До Філатова роботою з окупованим Донбасом в Кремлі займався заступник Говоруна Максим Поляков. Іншим заступником Говоруна, за словами джерел РБК, близьких до Кремля, є Денис Травін (опікується економічними питаннями взаємодії з невизнаною Абхазією і Південною Осетією).

Говорун є одним з найближчих соратників помічника президента РФ Владислава Суркова, якому приписують контроль над кремлівським управлінням, яке займається Україною. Зазначимо, що Сурков є куратором «ДНР» і «ЛНР».

Нагадаємо, в жовтні минулого року в адміністрації президента Російської Федерації був створений департамент зі співпраці з Україною.

На початку жовтня Путін перетворив управління соціально-економічного співробітництва з країнами СНД, Абхазією і Південною Осетією на Управління прикордонного співробітництва, його головою залишався Олег Говорун.