Владислав Сурков, помічник президента РФ / REUTERS

15 лютого в Москві відбулася так звана нарада командирів "Союзу добровольців Донбасу" - організації, в якій перебувають російські бойовики, що воювали проти України на боці "ЛДНР".

На "нараді командирів" був присутній і куратор "Союзу добровольців Донбасу", помічник президента Росії Владислав Сурков, пише у своєму блозі журналіст Денис Казанський.

Читайте такожТерориста "Гіві" два роки тому ліквідували українські спецслужб – журналіст Бутусов

Відео дня

"Сурков — особа цілком офіційна. Тобто російська влада вже не може сказати, що не має жодного відношення до бойовиків, оскільки сам Сурков приходить на їхні з'їзди і виступає там. Але головне — навіть не сам факт присутності Суркова, а те, що кажуть його підопічні", - зазначив Казанський.

"У ході свого виступу Олександр Бородай (який навесні 2014 року "створював "ДНР"), сидячи поруч із Сурковим, відкрито заявив про необхідність відновлення гарячої фази війни на Донбасі та заявив польовим командирам бойовиків, що найближчим приводом для нового вторгнення до України можуть стати вибори. Мовляв, якщо їхній результат нас не влаштує, будемо влаштовувати "криваву кашу". Так, прямо так й сказав — "без кривавої каші не обійдемося", - наголосив журналіст.

Раніше в Кремлі заявили, що президент РФ Володимир Путін перебуває у "постійному контакті" з куратором окупованого Донбасу, своїм помічником Владиславом Сурковим.