REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко повідомив під час брифінгу.

"На Донецькому напрямку найбільш активні бойові дії велися в районі аеропорту. Противник продовжує передислоковувати бойову техніку ближче до лінії зіткнення, зокрема зафіксовано неодноразове використання танків з боку незаконного збройного форсування", - сказав речник.

Читайте такожЗа минулу добу на Донбасі загинули двоє військових, 13 поранені - Лисенко

Відео дня

Крім того, зауважив він, не вщухає вогонь ворожих 120-мм мінометів та 122-мм гармат, які дислокуються неподалік від території зруйнованого аеропорту і селища Спартак.

Окрім цієї ділянки оборони, противник порушив режим тиші південніше – у Мар’їнці, Красногорівці і Старогнатівці, а також північніше – в районі Горлівки.

"На Луганському напрямку обстановка не менш складна: вчора бойовики здійснили обстріл наших позицій у районі Новотошківського з реактивних установок залпового вогню "Град" та 152-мм гармат", - сказав Лисенко.

За його словами, крім того, не вщухають бої північніше – у районі Трьохізбенки та Сокільників, де відбулося бойове зіткнення з противником.

Читайте такожУ Горлівці внаслідок обстрілу бойовиків загинули троє мирних мешканців, поранені двоє дітей

Також тривають ворожі обстріли та провокації поблизу Попасної, Золотого, Щастя та Станиці Луганської. Через систематичні провокації бойовиків та небезпеку для мирних мешканців рух через лінію зіткнення у Луганській області наразі заборонено.

Лисенко повідомив, що вчора в зоні АТО прикордонники і військові зафіксували прольот 28 ворожих безпілотників.