Facebook

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook радник президента України й міністра оборони Юрій Бірюков.

За його словами, даними бойовими машинами буде укомплектовано повітряно-десантні війська.

«Перші машини (Т-80 - УНІАН) вже готові, ПДВ почнуть їх приймати з дня на день ... До 100 штук (на складах - УНІАН) і вони йдуть у ПДВ», - повідомив Бірюков.

Відео дня

Він також додав, що попри проведення необхідної модернізації через недостатнє фінансування бойові машини не можуть бути забезпечені сучасними засобами динамічного захисту.

Facebook

За інформацією держконцерну «Укроборонпром», ремонт і модернізація бойових танків Т-80 здійснюється на Харківському бронетанковому заводі.

Як повідомляв УНІАН, з початку року «Укроборонпром» передав військовим 797 одиниць військової техніки. У 2015 році «Укроборонпром» планує випустити 40 танків «Оплот», а в 2016 році вийти на рівень виробництва 100-120 одиниць на рік. Також цього року концерн планує випустити 150 машин «Дозор-Б», модернізувати БМП-1 і надати на озброєння ЗСУ нову бойову машину піхоти на базі танка Т-64.

Читайте такожУкроборонпром заявляє, що танки "Оплот" вигідніше продавати, ніж використовувати

Довідка УНІАН. Т-80 - основний бойовий танк, який виготовляли в СРСР. На базі Т-80 було розроблено модернізований український танк Т-84, на основі якого пізніше було створено танки «Ятаган» і «Оплот».

За даними щорічного звіту Лондонського Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS), у 2013 році в Україні на зберіганні було 165 танків Т-80.

Facebook

Державний концерн «Укроборонпром» створено в 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розробки, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової і спеціальної техніки та боєприпасів і беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять 134 підприємства ОПК України.