REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив спецпредставник ОБСЄ в контактній групі Мартін Сайдік після засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Читайте такожУгоду про відведення озброєнь калібром менше 100 мм підпишуть найближчим часом - ОБСЄ

"Тристороння контактна група вважає важливим і необхідним з урахуванням початку нового навчального року досягти стійкого припинення вогню вздовж всієї лінії зіткнення в якості практичного кроку у забезпеченні виконання відповідних положень Мінських домовленостей", - підкреслив Сайдік.

Відео дня

У цьому зв'язку він зазначив, що "сторони домовилися 1 вересня спільно перевірити, чи дійсне втілення цієї ініціативи".

"Хотів би сказати, що я радий, що учасники робочої групи з гуманітарних питань домовились про те, що необхідно зробити все можливе для забезпечення максимальної безпеки шкільних закладів, які розташовані вздовж лінії зіткнення", - заявив спецпредставник ОБСЄ.

За його словами, для цієї мети сторони повинні до 1 вересня обмінятися інформацією відповідно точного місцезнаходження шкіл та надати ці дані ЗМІ та ОБСЄ.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні у Мінську близько 14.45 розпочалася зустріч учасників Тристоронньої контактної групи.

В ході зустрічі вдалося досягти домовленості, що контрольовані Росією бойовики пустять представників Міжнародного комітету Червоного Хреста у в'язниці, де утримуються покарані українськими судами особи.