Порошенко заявив, що бійці Національної гвардії України за три роки забезпечили правопорядок на 3,6 тис. масових заходах / УНІАН

Від початку агресії Росії 193 бійці Національної гвардії загинули, захищаючи Україну. Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив президент України Петро Порошенко на заходах з нагоди 3-ї річниці з дня створення Національної гвардії України у Київській області.

«І сам народ, і керівництво держави високо цінують внесок гвардійців у забезпечення національної безпеки. 1175 воїнів заслужено отримали високі нагороди. 193 гвардійці загинули, захищаючи Україну», - заявив він.

Читайте такожНацгвардія легалізувала роботу військових священиків в зоні АТО

Відео дня

«Генерал-майору Сергію Кульчицькому та лейтенантові Богдану Заваді присвоєно звання Героя України», - додав президент.

Раніше президент Петро Порошенко привітав військовослужбовців Національної гвардії України з професійним святом.

Як повідомляв УНІАН, День Нацгвардії України щороку відзначається 26 березня. Свято було засновано 18 березня 2015 року указом президента, «враховуючи значення і роль Національної гвардії України у виконанні завдань із забезпечення державної безпеки і оборони держави, захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охорони громадського порядку».