Жорін сказав, куди рушить армія РФ після подій в Крокусі / скріншот

Заступник командира третьої окремої штурмової бригади, що зараз захищає Авдіївський напрямок, Максим Жорін оголосив: куди посуне армія РФ після подій у "Крокусі", які Кремль з політичних причин пов'язує з Україною.

За його словами, пріоритетним напрямком наступу для окупантів визначено східний. Водночас перед РФ стоїть задача - жодним чином не дозволити, щоб ЗСУ просунулися на півдні.

"На сьогоднішній день пріоритетним напрямком для наступальних дій РФ є Східний. Критично важливо для кацапів не допустити нашого просування на Півдні. Навіть на Сході вони можуть дозволити собі десь провалитись, проте на Півдні будь-яке наше просування для них несе велику загрозу", - акцентував Жорін у соціальних мережах.

Він вважає, що з цією метою Росія піде на розширення сухопутного коридору в цій зоні фронту. 

Водночас Жорін акцентував, що Москва не турбується через особові втрати в армії. "Якщо не вистачило 50 тисяч загиблими, вони покладуть більше без проблем", - пояснив він.

Такі жертви є допустимими для РФ навіть для захоплення маленьких населених пунктів. Тому можна очікувати, що для досягнення конкретних цілей Росія кине на фронт все, що має. А ресурсів у неї достатньо в запасі, вважає Жорін.

Водночас військовий попередив, що українцям не варто забувати про ще одну загрозу - спільний кордон з Росією. Як мінімум варто турбуватися про Харківську та Сумську області, вважає він.

В Україні раптово змінили секретаря РНБО

Тим часом в Україні відбуваються чергові ротації у вищому керівництві. Сьогодні стало відомо, що президент Зеленський зняв з посади секретаря РНБО Олексія Данілова, призначивши на його місце Олександра Литвиненка.

Зазначимо, що раніше Данілов висловлювався щодо втрати Авдіївки наступним чином: казав, що ЗСУ могли б втримати цей населений пункт, якби партнери дали Україні винищувачі F-16. Наразі оборона Авдіївського напрямку продовжується. 

Вас також можуть зацікавити новини: