Сергій Згурець назвав причину байдужості росіян до своїх втрат / колаж УНІАН, фото REUTERS , facebook.com/usofcom, скріншот

За нинішнього політичного режиму російське суспільство не чутливе до воєнних втрат, тому величезна кількість загиблих солдатів не втримає Росію від подальших спроб захопити Україну. Таку думку в коментарі LIGA.net висловив військовий експерт, головний редактор видання Defense Express Сергій Згурець.

Сьогодні Генштаб ЗСУ повідомив про перетин позначки в 300 тисяч знищених російських солдатів. За словами Згурця, такі величезні втрати були б колосальним ударом для будь-якої цивілізованої країни.

"У цивілізованому світі вони б призвели до того, що бойові дії або припинилися б, або населення країни мало б істотні претензії і повалило б керівництво, що спалює населення країни в загарбницькій війні", – пояснює експерт.

Відео дня

Однак у випадку з Росією цифра в 300 тисяч загиблих не робить психологічного ефекту на населення. Згурець бачить кілька причин цього: державна пропаганда, репресії проти незгодних і бідність росіян, які охоче погоджуються йти на фронт за величезну за російськими мірками зарплату.

Експерт упевнений, що саме тому важкі втрати на фронті не зупинять Росію в її спробах захопити більше української території. Особливо з огляду на те, що старші командири не несуть жодної відповідальності за високі втрати своїх підрозділів.

"Генерали, які приводили до нелогічних дій на фронті і істотних втрат особового складу, залишалися на посадах. Вони очолюють оперативні напрямки або є заступниками міністра. Саме незмінність цих генералів продукує повторюваність російської стратегії, де кількість втрат не має значення", - пояснює Згурець

За його словами, російське командування легко йде на високі втрати ще й тому, що мобілізаційні ресурси РФ перевищують українські в чотири рази.

Російські втрати в Україні 

Як писав УНІАН, сьогодні український Генштаб у регулярному ранковому зведенні повідомив, що кількість ліквідованих російських окупантів перевалила за позначку в 300 тисяч осіб.

Не менш вражаючими виглядають і російські втрати у військовій техніці. За даними Генштабу ЗСУ, за час повномасштабного вторгнення армія агресора втратила понад 5,2 тисяч танків, 9,8 тисяч бойових бронемашин, 7,2 тисяч артилерійських систем, майже 9,6 тисяч автомобілів.

Вас також можуть зацікавити новини: