Знищена російська гаубиця "Акація" на Хрещатику / фото wikimedia.org

У травні ЗСУ знищили рекордну кількість російської артилерії. За підсумками місяця цей показник може перевалити за 500 одиниць, вважає військовий експерт Олександр Коваленко.

"ЗСУ продовжують методично знищувати російську артилерію. Є тверда впевненість у тому, що до кінця травня показник знищених стволів перевалить за 500 одиниць, що буде абсолютним рекордом за весь час повномасштабного вторгнення. Що відбувається?" - пише експерт.

Відзначимо, що, згідно даних зі щоденних зведень Генштабу ЗСУ, втрати російської артилерії з початку травня по сьогоднішній день вже склали 485 одиниць. До цього найбільший показник був у жовтні минулого року, коли ЗСУ знищили 333 ворожі гармати. 

Відео дня

А протягом травня російські війська втрачали щодня в середньому близько 20 одиниць артилерії. Найвищий показник в 40 знищених гармат був зафіксований 22 травня. Хоча абсолютний добовий рекорд був поставлений 11 жовтня – 43 знищені гармати ворога.

Втрати російської армії в Україні

За даними Генштабу ЗСУ, з початку повномасштабного вторгнення в Україну російська армія втратила вбитими понад 206 тисяч осіб. Лише за останню добу було знищено майже 500 російських окупантів.

Не менш вражаючими виглядають і російські втрати у військовій техніці. Найбільше за час повномасштабної фази війни росіяни втратили бойових броньованих машин – майже 7,5 тисяч. Також втрачено 3,8 тисяч танків, 3,4 тисячі одиниць артилерії, сукупно понад 600 літаків і вертольотів.

Вас також можуть зацікавити новини: