Україні потрібні винищувачі F-15 / фото US Air Force

Хід розв'язаної Росією війни проти України переламає авіація, впевнений військовий експерт Петро Черник.

"ЗСУ потрібні далекобійні ракети (ATACMS), і, звичайно, по-справжньому хід і логіку цієї війни переламає Авіація. І я не те що сподіваюся, я впевнений на 100%, що ці 100 мільйонів доларів, які виділив Конгрес США на підготовку наших пілотів, в обов'язковому порядку будуть реалізовані. Питання тільки - на яких апаратах. Я прихильник F-16, F-15 і F-35", - заявив він, передає 24 канал.

Черник додав, що говорити про те, коли це станеться, складно:

Відео дня

"Тому що союзники дивляться на цю війну і в першу чергу американці через власну призму. І ми це не скасуємо. Але є позитивна новина, що 44 мільярди доларів в бюджет США закладені. Нагадаю, що ленд-ліз анонсований, чекає свого часу, це запасний ресурс".

Американські винищувачі F-16 і F-15 для ЗСУ: що повідомлялося раніше

Раніше військовий льотчик-інструктор Роман Світан заявляв, що американські винищувачі F-15 і F-16 могли б допомогти Збройним силам України здобути перемогу в розв'язаній Росією війні до кінця поточного року.

Військовий експерт Владислав Селезньов впевнений, що українські пілоти вже займаються по програмі пілотування американських винищувачів четвертого покоління F-16, а тому передача даних літаків Україні - питання часу.

Також повідомлялося, що у НАТО переглядають ідею про передачу Україні винищувачів.