Українські пілоти виконують завдання в надскладних умовах / фото УНІАН

Проблеми, з якими стикаються українські льотчики ударних вертольотів на полі бою, набагато складніше за ті, з якими мали справу американські пілоти, констатувала колишній пілот Корпусу морської піхоти США Super Cobra Кайлінн Хантер, пише Business Insider.

Зазначається, що українські пілоти ударних вертольотів літають низько і швидко, переміщаючись небезпечним полем бою, перебуваючи під постійною загрозою. Політ у такій ситуації може обмежити час реакції пілота та вплинути на його ситуаційну обізнаність.

За словами Хантер, льотчикам доводиться приймати рішення у режимі реального часу про те, як маневрувати. Для пілотів, що летять в таких умовах, будь-який неправильний рух може означати катастрофу.

Відео дня

Як додала Хантер, українські пілоти стикаються з "набагато складнішою загрозою", ніж американські.

Вона також зазначила, що низький і швидкий політ "швидше за все, обумовлений міркуваннями цієї загрози", оскільки це допомагає уникнути виявлення противником і знижує ризик бути збитим.

Хантер також сказала, що пілоти повинні враховувати, що загроза може виходити практично звідки завгодно, будь то будівля або укріплена позиція. Це змушує українських пілотів бути надпильними.

F-16 - пріоритет для України

Нагадаємо, у Повітряних силах ЗСУ акцентували, що пріоритетом для України залишаються багатоцільові винищувачі F-16, оскільки ці літаки дозволять встановити перевагу в повітрі, на відміну від штурмовиків А-10:

"Позиція Повітряних сил щодо отримання на озброєння західних літаків незмінна: пріоритетом є F-16, на яких зараз навчаються наші пілоти. Можливо, буде інший тип, але саме - багатоцільовий літак, здатний працювати по повітряних, наземних і надводних цілях".

Вас також можуть зацікавити новини: