Арестович жорстко пройшовся по проросійському прем'єру Угорщини (відео)

Радник глави ОП заявив, що після звірств росіян під Києвом не можна вести мову про нейтральну позицію.

Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович заявив, що після Бучі, Гостомеля і Бородянки вже не можна залишатися невизначеним у війні Росії проти України.

Він прокоментував висловлювання угорського прем'єра Віктора Орбана, відомого підтримкою політики Путіна, про ситуацію з російським газом.

"Його [Орбана] почали питати: а як це ти заявляєш, що ми не можемо сильно шкодити Росії? Що ти не пропускаєш через Угорщину зброю для України? Що ти не хочеш накладати нафтове і газове ембарго? 

Це зараз читається однозначно, читається як: "Я заохочую вбивство українських дітей, я беру участь у цьому". Тому що після Бучі й Бородянки ти борешся з цим, або ти в цьому бере участь, ніяких проміжних варіантів не залишилося, ніякої нейтральної позиції не залишилося", - сказав Арестович в ефірі "Фейгін LIVE".

Сьогодні заявив, що в телефонній розмові з Путіним нібито запропонував йому провести в Будапешті переговори з Володимиром Зеленським. На цю заяву вже відреагували в Офісі президента України.

Нагадаємо, нещодавно Орбан став прем'єром Угорщини вчетверте. Він відомий своєю проросійською позицією.

Раніше український президент Володимир Зеленський справедливо дорікнув Віктору Орбану за його зв'язки з Путіним, що шкодить угорсько-українським відносинам. Також український лідер підкреслив, що уряд чинного прем'єра Угорщини всіляко потурає росіянам і блокує реалізацію європейської допомоги українським Збройним силам.