ЗСУ вразили Російський корвет "Аскольд" / фото t.me/Tsaplienko

Російський Чорноморський флот майже постійно перебуває під обстрілом. Як пише Newsweek, історія повномасштабного вторгнення Росії в Україну стала історією повторних невдач агресора, який переважає за чисельністю. І особливо яскраво це проявляється на Чорному морі, де Київ продовжує завдавати ударів.

Цими вихідними судноремонтний завод "Залив" в окупованому Росією кримському місті Керч став ареною чергового приниження Чорноморського флоту. У Міноборони Росії заявили, що Україна випустила по об'єкту 15 крилатих ракет, 13 з яких були перехоплені, а дві - влучили у корабель.

За інформацією Управління стратегічних комунікацій України, метою став новий російський корвет "Аскольд". Є інформація, що судно "отримало значні пошкодження і не підлягає ремонту".

Відео дня

"Аскольд" - невеликий ракетоносець, озброєний до восьми крилатими ракетами" Калібр", дальність дії яких перевищує 1500 миль. Повідомляється, що судно все ще проходило випробування в Чорному морі.

Капітан українського військово-морського флоту у відставці, експерт зі стратегії в консалтинговій компанії з оборони і логістики Андрій Риженко розповів, що "Аскольд" являє собою порівняно новий проект Росії.

"Ймовірно, він не буде введений до складу Чорноморського флоту в грудні цього року, як планувалося, і на його ремонт піде кілька місяців, а може бути, навіть років, якщо це взагалі можливо... На супутникових знімках видно, що надбудова сильно пошкоджена, можливо, навіть є пошкодження корпусу корабля", - сказав він.

"Аскольд" - ЗСУ уразили російський корвет

Як писав УНІАН, 4 листопада в окупованій росіянами Керчі прогриміли вибухи. ЗСУ вдарили ракетами по суднобудівному заводу і влучили у корабель проекту "Каракурт" "Аскольд".

Якийсь час по тому в мережі оприлюднили чіткі супутникові знімки російського корабля "Аскольд", по якому вдарили ЗСУ.

Вас також можуть зацікавити новини: