Україна чекає ракети ATACMS / фото US Army

Україна рано чи пізно обов'язково отримає далекобійні ракети ATACMS від партнерів, певен радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Це питання абсолютної історичної логіки. Що, якщо війна йде такої інтенсивності, Росія демонструє застосування всіх видів інструментальної техніки, які у неї є, в тому числі далекобійні ракети, то, звичайно ж, для країни, яка веде оборонну війну, в рамках міжнародного права було б бажано мати хоча б щось паритетно близьке до цих ракет, щоб знищувати ресурсні можливості Росії", - сказав він.

За його словами, переговорні процеси з цього приводу ведуться на різних рівнях, і вони дають позитивний результат:

"Єдине, що нас дещо напружує, - терміни поставок. Є певна неготовність, нерішучість у наших партнерів. Але це, скоріше, питання перебудови загального глобального світового порядку".

При цьому Подоляк акцентував увагу на тому, що зволікання з поставками Україні далекобійних ракет оплачується життями людей.

Байден скоро прийме рішення про ATACMS для України - що повідомлялося

Нагадаємо, як повідомляв CNN з посиланням на джерела, президент США Джо Байден незабаром ухвалить остаточне рішення щодо відправки в Україну ракет великої дальності ATACMS.

Повідомлялося, що, за словами джерел, дискусії про відправку армійських тактичних ракетних систем великої дальності ATACMS значно активізувалися оухвалено, але "ймовірність, що це станеться, зараз набагато більше, ніж раніше", сказав один чиновник, знайомий з дискусіями.

Вас також можуть зацікавити новини: