Україна отримала ракети ATACMS / скріншот

Військовий експерт Олег Жданов назвав відповідні цілі для американських ракет ATACMS з касетною бойовою частиною.

На його думку, бити такими ракетами по деяких позиціях російських військ недоцільно.

"Навіть якщо касета осколково-фугасна, там 980 субелементів, практично 980 гранат... ефективність мінімальна. Якщо піхота вкрита, то касетний боєприпас, навіть артилерійський, не матиме такого великого ефекту", - зазначив він.

Відео дня

Як уточнив Жданов, ATACMS з касетною бойовою частиною для ударів по відкрито розташованій піхоті і техніці - ідеальна, по прихованій - неефективна.

При цьому експерт погодився з тим, що хорошою метою для такого виду зброї є ворожий аеродром, як і "війська у районі зосередження":

"Коли вони у лісі стоять купою, техніка розставлена, люди десь там сидять - це для касетного боєприпасу сама що ні на є відповідна мета".

Удар ATACMS - втрати Росії

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що було підраховано, скільки вертольотів втратили російські війська в результаті недавньої атаки ЗСУ ракетами ATACMS по аеродромах в окупованих Бердянську та Луганську.

Повідомлялося, що у результаті атак були знищені сім вертольотів Ка-52 "Алігатор" і два вертольоти Мі-8. Ще 15 вертольотів - вісім Ка-52 і сім Мі-8 - отримали пошкодження.

Вас також можуть зацікавити новини: