Нічна атака БПЛА: Зеленський розповів, коли Україна зможе повністю захистити небо

Він висловив співчуття родинам загиблих внаслідок атаки.

Президент Володимир Зеленський, коментуючи нічну атаку безпілотників, заявив, що Україна зможе повністю захистити небо, коли буде прибрано авіаційне табу у відносинах із партнерами.

Про це президент сказав під час вечірнього відеозвернення. "Доба почалася з атаки іранськими дронами. З них більшість – вдалося збити. Одинадцять із чотирнадцяти. На жаль, були й влучання. Поранені троє працівників ДСНС у Хмельницькому, двоє загинули. Мої співчуття родинам", - сказав він.

Зеленський нагадав, що друга атака дроном у Хмельницькому відбулася саме тоді, коли рятувальники гасили пожежу після першого влучання. "Власне, передусім тому нам і потрібен авіаційний компонент ППО – сучасні бойові літаки, щоб можна було убезпечити від російського терору всю територію нашої держави", - зазначив глава держави.

Він наголосив, що ППО повноцінна тоді, коли забезпечується, зокрема, й авіацією, сучасною авіацією.

"Наші льотчики разом із нашими зенітниками, разом з усіма воїнами та фахівцями наших повітряних сил уже роблять велику роботу. Але повністю зможемо захистити небо, коли буде прибрано авіаційне табу у відносинах із нашими партнерами", - підкреслив Зеленський.

Нічна атака БПЛА

Як відомо, вчора ввечері Росія вкотре запустила на територію України безпілотні літальні апарати. Повітряна тривога лунала у великій кількості областей. 

Українська ППО збила навколо Києва дев'ять безпілотників. За попередньою оцінкою військових, російські загарбники застосували баражуючі боєприпаси "Shahed".

По Хмельницькому окупанти завдали трьох ударів - у ОВА повідомили, що внаслідок атаки є постраждалі та загиблі. Згодом стало відомо, що загинули рятувальники, які саме прибули на місце удару, коли окупанти вдруге його атакували.

Вас також можуть зацікавити новини: