У боях за Авдіївку ворог застосував суїцидальну тактику, повідомив експерт / колаж УНІАН з фото wikimapia.org

Російські окупаційні війська під час атак на місто Авдіївка Донецької області застосували суїцидальну тактику прориву, через що за кілька тижнів втрати ворога під містом перевищили ті, які були зазнані у боях за Бахмут і Вугледар.

Авдіївка, по суті, перетворюється на колосальну ганьбу для противника, написав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в Telegram. Експерт вважає, що "найближчі три тижні можуть стати вирішальними для Авдіївки, адже вони чітко покажуть, якими ресурсами командування РОВ готове ще оперувати, а точніше - жертвувати, для досягнення своїх цілей".

Коваленко додав, що після того, як 10 жовтня ворог зазнав поранення під містом, його командування наказало притягнути туди все, що є в наявності. За його даними, станом на неділю, 29 жовтня, ворог стягнув під Авдіївку підрозділи як мінімум трьох загальновійськових армій.

Відео дня

"...у наступі на Авдіївку РОВ застосовували тактику прориву, використану під Вугледаром, чого не можна було помітити під Бахмутом. Завдяки цій суїцидальній тактиці Авдіївка вже перевершила Вугледар і Бахмут за кількістю знищеної живої сили і техніки, за неповні три тижні... Три загальновійськові армії зараз залучені до наступу на маленьке містечко Авдіївка, площею менш як 30 квадратних кілометрів і по фронту - близько 30 кілометрів...", - підкреслив експерт.

Війна в Україні триває - ось що потрібно знати сьогодні

На початку жовтні ситуація під Авдіївкою загострилася - російські окупанти почали активно намагатися захопити місто. Українські воїни давали супротивнику гідну відсіч. 

Вранці 29 жовтня Генштаб Збройних сил України повідомив, що вороги не припиняли спроби оточити Авдіївку і отримала "по зубах". Міністр оборони України Рустем Умєров повідомив, що станом на 28 число під час наступу на Авдіївку ліквідовано близько 4 тисяч загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: